tiistai 6. maaliskuuta 2012

Pätevä musta!

Alokasluokan liikkeet. Tarkastellaan mitä mistäkin treenataan:

 1. Luoksepäästävyys
 2.  Paikallamakuu 2min, 20m
 3. Seuraaminen hihnassa
 4. Seuraaminen taluttimetta
 5. Liikkeestä seisominen
 6. Luoksetulo 20m
 7. Liikkeestä maahanmeno
 8. Hyppy, seiso

 •  Veera käski olla ressaamatta luoksepäästävyydestä. Pepe pysyy perusasennossa hyvin ja kontakti ei juurikaan tipu, katsoo pariin kertaan nopeasti että kuka on tulossa. Antaa koskea itseään rintaan eikä nouse. "Hymyilee" vaan ihmiselle :) Tässä mielentila on tärkein, kun treenataan!
 • Paikallamakuussa mielentila on jälleen kaikkein tärkein!! Tätä ollaankin nyt treenattu pitkillä lenkeillä kun koira on jo ihan väsy. Silloin ei ole piippaillut (kop kop!) Vedän aina liikkeen siihen asti, että palaan koiran vierelle ja odotan muutaman sekunnin (5-10) ja palkkaan maahan ja vapautan. Erikseen otetaan sivulle tuloa maasta.. Vihaan ennakointia :)
 • Seuraaminen... Lähinnä pepunkäyttöä otetaan nyt ja sitäkin ihan erikseen tekemällä kieppejä. Ei liitetä nyt ollenkaan niiden hinkuttamista seuraamiseen. Seuraamista ollaan muuten sitten otettu lenkillä niin että Pepe on väsynyt. Tällöin pallo saa sen syttymään kyllä, mutta se ei käy ylikierroksilla jolloin ei päästä ääntäkään! Kehun sitä paljon ja sanon "seuraa" käskyn liikkeelle lähdettäessä. Oikea mielentila on valttia! Tekeminen on vähän löysähköä, mutta silleen "tokotyyliin" ihan jees kai. Pääasia on ettei piippaa!
 • Liikkeestä seisomista tehdään edelleen ihan vaan niin että peruutan ja annan käskyn ja heitän samalla namin koiran taa. Oon kokeillu jo sivulla kulkemisen yhteydessä muttei selvästi hoksaa vielä juttua ihan kunnolla. Myönnän: EN OLE jaksanut treenata tätä edes joka päivä :o
 • Luoksetulo on, kiitos Veeran, aika loistavassa kunnossa! Ei törmää, vauhti on hidas mutta sitä saadaan kyllä lisää helposti kun sen aika koittaa! :) Tähän olen tosi tyytyväinen!
 • Liikkeestä maahanmenoa... Maahanmeno on ollut Pepellä aina tosi nopea, ei vaan olla otettu sitä aikoihin. Siksi liikkeenä ei toimi!! Nyt pitäisi vaan alkaa erikseen treenailla nopeita maahanmenoja :)
 • Hyppyä ei olla vielä aloitettu.
Juuh, ja avointa luokkaa ollaan myös treenattu, lähinnä avo-kaukoja ja luoksetulon stoppia. Noudon päätin jättää tulevaisuuteen. Syksyllä sinne AIKAISINTAAN päästään! :P

1 kommentti:

Veera Järvinen kirjoitti...

"pätevä musta". Onse mustakin ihan pätevä. Ja susta.