torstai 22. maaliskuuta 2012

Pepenpikasisätoko

Päivittäiset pikatokot sisällä:
Pakko kirjoittaa blogiin kun kerrankin jotain positiivista on tapahtunut :)

Alkuun tarjoili sivulletuloa ja ilman käskyä kääntyilin oikeelle ja vasemmalle ja täykkäreitä molempiin suuntiin. Pepe oppi eilen myös peruuttamaan sivulla :) Hassua, kun tulin koulusta, pepe tuli tarjoamaan sivulletuloa. Oli pakko hakea nakit jääkaapista ja alkaa treenaamaan!!

Sit tehtiin noutoa ja vitsit että oli hieno!! Eilen tehtiin samaa ja tänään jatkettiin. Pitää tiukasti. Jätin Pepen maahan ja laitoin kapulan (iso ohjatun kapula) sen tassujen eteen. Poistuin jotain 1,5-2m ja sanoin "tuo". JEEEE!!! :) Ja tää siis onnistui sekä eilen että tänään. Perään tehtiin vielä pitoa ja pitää hyvin. Kerran vissiin meinasi vinkaista hiljaa (olin kuulevinani, tai sit kuulen jo harhoja) mutta tuhahti vain...

AVO kaket menee edelleen superisti! 3m on matka miltä olen jo uskaltanut maksimissaan ottaa m-i vaihtoa. Heitän yleensä palkan Pepen taakse. Maahanmeno menee jo yli 5m. Kohta voisi aloittaa voi-evl kaket.

Sit keksin uuden tarkkaavaisuusleikin, mitä voi treenata sisällä ja ulkona. Jätän koiran odottamaan 5m päähän (ulkona vaikka pitempi matka tai puun kierto, sisällä eteisen mitta ei riitä pitempään matkaan)
ja kutsun "Pepeee", sitten sanon joko "maahan", "top" (seiso) tai "tänne". Joutuu koira kuuntelemaan minkä käskyn sanon! Kivaa!

Luoksetulon eteenistumista otetaan myös sisällä niin että kutsun "tänne" ja heitän palkan koiran taa ja taas kutsu ja palkka koiran taa. Tääkin siirtyy ulos jahka lumet sulaa.

Lueskelin tossa päiväkahvilla meidän vanhaa treenivihkoa ja huomasin, että joskus joulukuussa-helmikuussa se vielä piippaili ja vinkui askelsiirtymissä ihan kamalan paljon. Siis ihan noissa, mitä me tehdään päivittäin kolme-neljä kertaa päivässä sisällä nakilla. Ei muuten vingu niissä enää kun tosi harvoin. Se on oppinut ne, joten se ei enää vingu "en osaaaaa!!!" Jotenkin se sit vinkuu kun se kuitenkin yrittää niin paljon vaikkei osaa??? En tiiä :*) Eilen kun tehtiin ekaa kertaa sivulla peruuttamista niin se vinkaisi "tuskallisesti" kun ei olla niitä ennen tehty.. Voi pientä.

Eilisistä hallitreeneistä jäi mainitsematta, että tehtiin siis paikkamakuun yhteydessä kokeenomaisesti luoksepäästävyys. Tiia toimi tuomarina/liikkurina, eli siis Pepelle vieras ihminen :) Tehtiin niin, että Pepe jäi mun ja Tiian väliin, Tiia silitti Pepeä kaulasta ja poika vaan heilutti häntää ja pysyi peppu maassa :) Ainoa käsky minkä sanoin oli "täällä".

Ei kommentteja: