keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Treeniä Tampereella, Tuiskulla on uusi harrastus ;)

ti: Oltiin koko porukka (Veera, Rekku, Tuisku, Edi ja mää) Veeran mökillä uimassa. Tosin Rekku oli ainoa joka ei uinut vaan mökötti kun Tuisku ja Edi tuli sen huudeille. Edi leikki vesipelastajaa kun mä ja Veera uitiin kauas: se ui meidän perään koko ajan ja koitti vetää meitä rantaan. Ja kyllä se muutaman kerran vetikin ihan rantaan saakka :) Tuks katseli laiturilta.

Käytiin kysymässä kivoilta heppa-ihmisiltä lupa peltojen käyttöön --> Veera teki Tuiskulle reilu 400 askeleen jäljen heinäpellolle: 90asteen kulma ja iso kaarros. 7 keppiä eikä nameja jäljellä vaan palkka kepeiltä. Vanheni 40min jonka aikana mentiin metsään kevelylle. Sitten heti "kylmiltään" jäljelle, eli ilman keppikujaa. Veera käveli kokoajan mukana. Hienoa rauhallista jäljestystä. Kaikki kepit löytyi super hyvin ilman että meni ohi. Pari kertaa meni vähän sivuun ja yksi keppi ilmaistiin puoli metriä sivussa kun tuuli. Kulmat tuotti ongelmia, ei mitään suurempaa mutta pyöri ja tarkisti aika paljon. Näitä täytyy nyt treenata!! Vitsit että olin tyytyväinen tähän jälkeen!

ke: Oltiin aksaamassa aamulla niihamassa. Veera otti tuiskulla ja minä katselin vieressä! En mitään ymmärtänyt muutakun että Tuisku meni upeasti :) Se oikeasti näytti hienolta!

Tässä Veeran sepustus:

"Ei olis ikinä uskonu että se tosiaan näkee esteet melkeinpä ekaa kertaa, on kuulemma joskus tehnyt jonkinlaista putkea ja rengasta mutta selkeesti se on luonnonlahjakkuus tässä lajissa!;) Keskiviikkona (tuisku ekaa kertaa kentällä) harjoteltiin yksittäisiä hyppyjä rimat 30cm, välillä ei meinannut edes neidin päähän mennä miks näin pieniä hyppyjä ja hyppeli mielellään sitte kaikkea muutakin, aika hyvin saatiin kuitenkin sihdattua riman päälle. Putkelle kun piti ekan kerran jättää koira odottaan ja mennä huhuileen toisesta päästä niin Tusse suhahtikin jo läpi...paskat se mitään ohjaajaa tarvi:) Ketjutettiin hyppyjä ja putkea, putkeen haki hienosti! Pystyin heittään putkeen niin kaukaa että ehdin helposti tekeen persjätön seuraavalle hypylle
vaikka Tussella oli tapansa mukaan vauhti päällä. Takaaleikkaus ei putkelle sujunutkaan yhtä hyvin mutta ei sitä sitte vaadittukaan. Hypyillä roiskas jopa ne 30cm rimat alas jos ohjasin huolimattomasti tai huonosta kulmasta, täytyy nyt muistaa että se on ekoja kertojaan radalla ja tarttee tositositosi huolellista ohjausta!! Lisäks tehtiin keinua, oli vähän jännittävä mutta hidastetulla alastulolla ja nakilla selvittiin hienosti, toistojatoistoja! Rengasta (jota on tehnyt Sohvin kanssa aikasemminkin) useita toistoja, meni muistaakseni kerran sivusta josta 'ä-ää' ja sitten sihdattiin taas renkaaseen. Täytyy huolellisemmin olla antamatta muita vaihtoehtoja kun renkaasta läpimeno.
Videolta katselin jälkeen päin ja melkein yhtä kivalta näytti kun tuntu !:) Ainoo mihin täytyy itse kiinnittää PALJON huomiota on etten käskytä Tuksua turhan tiukasti! Esim. putkessa sille ei tarvi kun vähän hihkasta missä päin oon, se on kuitenkin paljon paremmin kuulolla kun oma käppänä jolle oon tottunu kertoon paljon äänekkäämmin missä meen.
Mutta niinku sanoin, ei ikinä uskois että Tuisku oli ekaa kertaa radalla! Se tekee töitä niin mielellään ja osaa yksittäisiä esteitä ja lyhyitä pätkiä jo moitteetta:) Ei saa kuitenkaan vaatia liikaa että meillä on tulevaisuudessakin yhtä kivaa:) (...ja helppoa)"
(Veera lupasi tehdä Tuiskusta AVA:n ;) Oisko ens vuonna nousu kakkosiin? Go Vertsi ja Tusse!!)

Illalla jäljestettiin sänkipellolla: Anni tallasi n. 500 askeleen jäljen. Keppejä 3 kpl kulmia (90 astetta) 5 kpl. Vanheni n. 1,5 tuntia. Maa oli sateen jälkeen kostea. Sitten tallasin itse 150 askeleen jäljen joka kolmannella askeleella nami ja lopussa piilotettu purkki jonka päällä keppi.
Mentiin tokoilemaan sillä aikaa kun Tuiskun ja Nellin jäljet vanheni. Tuks otti ensin eteenmenon. Sitten yritettiin jankata liikkeestä maahanmenoa. Jäi joka kerta joko istumaan tai puoliksi maahan ja vinoon ja steppasi. Hups! ei olla muistettu oikein treenata :D MYÖS tämä nyt tehokuurille!! Sitten tehtiin minuutin pk paikkamakuu jonka jälkeen paikalla istuminen. Menin piiloon aika sivuun ja Tuisku jäi aika "matalaan asentoon istumaan", ja kun liikutti toista tassua, Veera avustajana murisi (xD ??) sille, niin se meni maahan. Taisi myös sitten käskeä sen ylöskin. No, tulin ja otin uudelleen, 3 min näkösuojassa ihan paikoillaan, vaikka tassut oli hassussa asennossa, ei liikuttanut! JES! Ainoastaan pää kääntyili vähän piilon suuntaan.
Sitten jäljelle. Kulmissaa aina 3 namia. Kaksi ekaa kulmaa oli niin pyörimistä että hohhoijaa. loput oli aika hienoja, tai Tuiskun osaamistasolla aika supereita. Ei tehty keppikujaa mutta kepit ilmaisi itse ilman apua. En silti ollut tyytyväinen ilmaisuihin, vilkas mua joka kepillä ja meni haluttomasti maahan. Vikalla käskin menemään maahan. Pitää näemmä jatkaa kuja treenejä.
Tämän haluttomuuden takia lähdettiin myös toiselle jäljelle. Oli mahdoton vaatia tarkkuutta kun tällä pellolla ei nähnyt askelia. Edettiin ehkä 15 metriä ja kaksi namia oli vasta noussut. Kamalasti pyöri ja meni edestakaisin. Ajoin tosi läheltä. Otin pois kun ei sujunut. Täytyisi päästä semmoiselle pellolle missä näkyy jäljet :(

to: Aamulla mentiin Veeran kanssa aksaamaan Tamskin tallille. Veeran sepustus:

"Tänään mentiin sitten hallille kun eilen oltiin ulkona. Laitettiin nyt rimat ylemmäs (45?) ja heti oli Tuiskulle paljon helpompaa ja vauhti lisäänty selkeesti! Eikä myöskään pudottanut riman rimaa koko treeneissä. Tosin 3 esteen suoralla meni kerran keskimmäisen siivekkeen läpi:D Piti oikeen kysyä sohvilta että oliks siinä ny jotain erikoista mutta juu, sieltä se suhahti 20cm raosta hidastamatta eikä este edes kaatunut:) Muistas sohvi ruokkia sitä välillä;);)
Harjoteltiin nyt sitä takaaleikkausta putkeen. Minä leikkasin ja Tusse sai putken päästä avustajalta (eli rakkalta mammaltaan<3) kiposta namin. Alotettiin suoralla putkella ja vaikeutettiin pikkuhiljaa, ei minkäänlaisia ongelmia eikä loppujenlopuks tarvittu avustajaa ollenkaan.
Päivän uus juttu oli puomi:) Tehtiin pari kertaa pelkkää alastuloo jolle on tarkotus tehdä 2on2off kontaktit. Sitten alusta asti, hiivittiin h i t a a s t i koska Tuisku oli ihan varma että tämä on keinu ja niias koko aika odottaen laskua:) Vasta alastulolla se usko ettei se keikkaa ja meni kiltisti kontaktille. Tokalla kerralla oli jo paljon helpompi ja seuraavillakin vauhtia tuli koko ajan lisää. Lopulta kun palkkasin pallolla niin se ihan ite juoksenteli tennari suussa puomilla:)
Toinen uus este oli pussi jossa Tusse ei nähnyt mitään erikoista, pari kertaa nostettiin kangasta ja sitten suhautettiin läpi ihan ilman apuja:)
Loppuun vielä 3 hypyn suoraa+putki ja päässä mutkaputki josta päästiin vetään suora sitten vielä takasinkin päin. Vauhtia oli, haki hypyt kaartamatta välissä mua kohti ja edelleen se irtoo niihin putkiin hienosti!!!:)"

Ei kommentteja: