torstai 22. heinäkuuta 2010

Janaa x2.

Jana 1. Tunnin vanha, janalla pituutta 10 metriä. Jälki lähti vaakasuoraa janaan nähden oikealle ja jatkui n. 60-70 metriä. Lähetin käskyllä "eteen jälki" painottamalla sanaa "eteen". Ampaisi suoraa ja ihanan nopeasti laukaten ja pysähtyi heti kun jälki tuli vastaan! JES! Tätä haluankin! Tahdon että Tuisku etenee janalla juoksemalla, mieluiten laukkaa, joten jana menee nopeasti eikä sivusuuntiin tarvitse mennä. Olin itse 5 metrin päässä ja sain juosta janalla ;). Tuisku valitsi takajäljen jolle annoin mennä n. 7 metriä ja käskin toiseen suuntaan. Jäljestäessä ajoin 1-2 metrin etäisyydellä. Jäljesti matalalla nenällä ja aika nopeasti. Kuitenkin annoin liinaa myöten koko matkan kun meni jäljellä eikä eksynyt. Päässä oli purkki josta kissan lihahyytelöä. Olin tähän tosi tyytyväinen! :)

Jana 2. Tunnin vanha, janalla pituutta 15 metriä. Jälki jatkui vaakasuoraa janaan nähden vasemmalle ja sillä oli pituutta n. 70 metriä. Päässä purkki. Lähti taas sukkelasti janalla ja otti jäljen heti oikeaan suuntaan. Ensimmäiset pari metriä jäljesti vähän korkeammalla nenällä mutta loppu jälki meni hienosti matalalla. Maasto oli aika hankalaa jopa minun kulkea (mikä on siis harvinaista ;)). Heinikko-risukko-sammal maasto jossa oli vielä kaatuneita, n. 5cm paksuja, puita. Viimeiset 10 metriä annoin jäljestää 10:ssä metrissä ja ilmaisi purkin silti moitteettomasti.

Selvästi Tuisku ymmärtää janan idean 10-15 mertissä. Teen vielä muutamia toistoja sillä pituudella kunnes vaihdan 20:een metriin, toki maaston on oltava selkeämpi ja helpompi kuin tänään!
Ajan metsässä (kokeessakin sitten) pannasta ja liina menee jalkojen välistä. Ottaa näköjään saman jäljestysmoodin kuin pellolla. Valjaissa saattaisi ottaa "hengailu" -moodin.

Nyt ei olla jostain syystä treenattu ollenkaan keppikujaa? Täytyisi ryhdistäytyä sen suhteen! Kohta lähdetään aksa treeneihin. :) Aksa on KIVAA!!

Ei kommentteja: