torstai 8. heinäkuuta 2010

Pieni harmaa-töyhtö pääsi töihin

Eilen jäljestettiin vaikea jälki pellolla. 400m pitkä ja matkalla oli 4 keppiä, ensimmäinen piilotetun purkin päällä josta palkka. Kulmia (90 astetta) oli 2, loivia kaarroksia 2. Froliceja olin laittanut 2-3 aina muutamaan kohtaan. Nameja yhteensä jäljellä 12 kpl. Jälki vanheni vain 30min koska oli niin kamala helle ja vettä oli mukana vaan 5 litraa :D Koiria 2 ja ihmisiä 2. Olisi vesi loppunut kesken.

Tein neljällä kepillä keppikujan ennen jäljelle lähtöä. Pelkällä käsimerkillä laitoin Tuiskun keppejä kohti ja olin valmiina huutamaan koiran korvaan "maahan" mutta se menikin itse ja annoin palkan. Sitten käsimerkillä uudelle kepille joka oli 1m päässä jne. Meni jokaisella ihan itse maahan ja sai palkan. Sitten jälkeä ajamaan. Suoraan sanottuna pelotti että se ei ilmaise keppejä ja namien vähyydestä johtuen hukkaa jäljen tai ei vaan jaksa ajaa sitä.. Olin väärässä.

Ajoin läheltä melkein koko matkan. Nenä pysyi hienosti alhaalla ja tarkisti melkein joka askeleen (välillä menee oikee vasen oikee oikee oikee vasen vasen oikee vasen jne). Muistan että ainakaan yhdestä kohdasta ei nami noussut. Näin heinässä jotenkin jäljet joten pääsin pidättämään kun meni yli. Ihan alussa meni kaarroksessa yli jäljestä ja pidätin ja kesti hetki ennenkuin tajusi palata takaisin. Kaikki kepit nousi sikahyvin!! Ensimmäinen keppi jossa alla piilossa purkki. Muut kepit ilman purkkia. Tein niin inhottavasti että ensimmäisellä kepillä annoin purkista vaan nokareen ruokaa. Sitten loput kolme keppiä palkkasin siitä samasta purkista ja loppu kepillä annoin vielä taskusta ruokaa. Niin ja viimeiset 40 (?) metriä ajoin tahallani 8-10 metrissä. Katsoin miten reagoi. Ja muuten selvästi paljon epävarmempi tunne ajaa pitkällä liinalla kun jotenkin se tuntuma katoaa täysin. Tuisku ei huomannut että jäin matkasta. Se vaan jäljesti kauniisti oik vas oik vas. Vasta kun yksi nami meinasi jäädä ja se kääntyi sitä poimimaan, se huomasi että jäin kauemmas. Lähti sitten kävelemään kysymysmerkkinä pari askelta mun luokse, annoin käskyn "mene" ja se sitten jatkoi toiselle namille ja vikalle kepille :)

Heinäkuu jäljestetään kai kokonaan vaan pelloilla kun niitä tässä lähellä on. Elokuussa saan auton jälleen ja aletaan käymään metsässä jossa tarkoitus treenata janaa janaa janaa, keppejä ja tarkkuutta! Sitten ehkä elokuussa kokeeseen? Tai syyskuussa? Riippuu miten menee metsässä ja miten saadaan paikka kokeeseen. Pellolla sujuu ainakin 8/10 hyvin!

Täytyy nyt vähän miettiä miten ne tämän vuoden tavoitteet toteutetaan. Onneksi toko tavoite saatiin jo keväällä. Nyt tuntuu ainakin että jk1 menee elokuulle, ehkä syyskuullekin. Ja riippuu ihan että miten saadaan paikka. Ajattelin ilmoittaa kahteen kokeeseen elokuulle mikäli mahdollista (katso tulossa..). Sitten jk2 tavoite on oikeastaan muuten ok, tottiksessa pitäisi treenata kiloa ja vähän hioa liikkeitä!! Siis aika paljonkin. Mutta toisaalta alo ja avo tottista voi treenata samaan aikaan (säästää aikaa?). Jäljen osalta jk2 koetta varten täytyy treenata metsässä: jana, kepit, kulmat, motivaatio, pituus 500 metristä eteenpäin.. (onneksi elokuussa on leiri)! Syys-lokakuussa on pari jk2 koetta.

Ei kommentteja: