lauantai 3. huhtikuuta 2010

Luovutuksia

Meinasin toissapäivänä menettää kaiken toivon noiden luovutuksien kanssa. Siis toi ei tuonu lähellekkään ja lähti karkuun kapula suussa. Sit tein pelkkii luovutuksii ja lopulta sain sen luovuttamaan jo innokkaasti kun palkkana oli meetvurstia :) Nyt se tulee eteen istumaan tiiviisti jo ilman käskyä heti kun otan kapulan esille ;). Kyllä kannatti treenata maltilla. Nyt tätä pitää jatkaa vielä jonkun aikaa. Eilen tehtiin räjähtäviä lähtöjä kahdella pallolla, pidin sitä valjaista kiinni kun heitin ja enää en antanut "tuo" käskyä kun lähti perään vaan ilman käskyä tai "mene" käskyllä päästin. Oli kivaa :)

Toissapäivänä tunnari meni mönkään. Vaikka olin itse tosi lähellä kapuloita ja koiraa, nosti ensimmäisen mikä tuli vastaan eikä haistellut ollenkaan ?? Meinas kyyneleet valua silmistä kun mietin mitä teen. Toki tiedän tasan mistä tämä johtuu, meinaan siitä että oon ottanu vauhtinoutoo tunnarilla.. Täytyy opettaa Tuisku nyt nuuhkimaan noi tunnarikapulat järjestyksessä!! Saatiin kuitenkin pari oikean tuontia ilman väärien nostelua mutta tönimistä tuli silti.. huoh

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Malttia, malttia. :--)

Luovutusten lisäksi voisit tehdä ihan pelkkää eteentuloa? Periaatteella siirryt aina pikkasen ja kun korjaa oikeaan kohtaan -> palkkaat. Tosi nopeesti alkaa koira hakea oikeaa kohtaa innoissaan ilman kehoituksia. Hommaan saa kapulan kanssa kivan "kisan", kun yrität mennä karkuun ja koiran pitää korjata kilpaa sun siirtymisen kanssa. Huomioi, jos koira pyrkii mielellään liian lähelle, lisää tää sitte vaan pökköä pesään. :)

sohvi kirjoitti...

Ollaan tehty tota kyllä ja hyvin menee jo ;)