torstai 22. huhtikuuta 2010

Jälki ja sisätokot

Tänään päästiin taas jäljestämään. Sain tehtyä jäljen aika hyvin suunnitelmieni mukaisesti, ainoastaan lopussa meinasi suuntavaisto pettää ja luulin eksyneeni. Onneksi auton väri paistoi metsän seasta hyvin :). Jana oli tänään aika mainio verrattuna siihen mitä se on ennen ollut. Olin ihan lähellä Tuiskua ja tarvittaessa ohjailin jos meinasi mennä sivuun. Jana n. 25m. Sitten se takajälki.. Pitäisi todellakin treenata kunnolla ihan erikseen janaa ja jäljen ottamista. Otti meinaan takajäljen eikä millään meinannut uskoa kun pyysin kääntymään takaisin. Astuin taaksepäin muutaman askeleen että tuli jäljen aloituskohtaan uudelleen ja otti sitten viimeinkin oikean suunnan ja kehuin. Jäljellä oli yhteensä 6 kulmaa, ja loivia kaarroksia siellä täällä. Jäljelle kertyi mittaa vähän yli 700m kun tosiaan en meinannut luottaa omaan suuntavaistooni. Maastonvaihdoksia 3. Sammalikkoa, hiekkapohjaista heinikkoa/kivikkoa ja hakkuualueen pätkä. Tytöllä oli tosi kova vauhti enkä meinannut mukana pysyä välillä. Onneksi laitoin taas muutaman frolicin matkalle mutta ei ne kuitenkaan paljoa hidastaneet. Keppejä 3 joista kaksi ekaa löytyi vallan hienosti!! Kolmas keppi jäi huomaamatta mutta otin takaisin ja annoin maahan käskyn kepin kohdalla! Lopussa purkki. Kannattaisi kai jättää se lopun purkki pois jotta vauhti hiljenisi. Vietettäisiin vaan vieläkin enemmän aikaa niillä kepeillä! Hyvin Tuisku jaksoi painaa noinkin pitkän (ja haastavan) jäljen. Alex oli mukana ajamassa jälkeä ja juteltiin samalla vähän, eikä Tuisku häiriintynyt ollenkaan. Vauhti ei hiljentynyt loppua kohden oikeastaan ollenkaan. Mutta kovin janoissaan Tuisku kuitenkin oli. Ei ihme. Oli siinä pienelle jälkikoiralle paljon pähkäämistä!

Tokotettiin sisällä vähän iltaruualla. Käytiin jälleen kaket läpi ja noudettiin tunnaria. Tai lähinnä nostettiin ja luovutettiin ja piletettiin! Kaket onnaa, mutta en ole vielä keksinyt miten saisin sen pysymään liikkumatta se-is vaihdossa. Liikkuu vähän eteenpäin. Siis todella vähän. No kai sekin on vaan pienen hinkkaamisen ja pilkun viilaamisen takana. Huomasin muuten että sanon joskus käskyt liian hiljaa jolloin saattaa ottaa väärän asennon. Tai jättää vaihtamatta kokonaan. Ja liialliset käsimerkit ja huitomiset sotkee koiraa. En ole aikoihin edes käyttänyt koko käsimerkkejä.
No nyt on tunnarit laitettu valmiiksi huomisia treenejä varten. Eli siis nouto on luvassa huomenna. Tunnarissa puutun VAROVASTI siihen tönimiseen, eli LÄHELTÄ jotta voi kontrolloida!!!! Ja sitten sitä nopeutta nopeutta NOPEUTTA niihin noutoihin. Ja ainahan voi ruutua vahvistaa samalla. Ja paikkamakuuta :)

Ei kommentteja: