lauantai 25. helmikuuta 2012

Teenage dream

Anna mun kestää... Nyt tosta on tullut oikea teini! Tänään toko treeneissä hallilla: otettiin heti alkuun ryhmä-paikallamakuu. Pyysin sivulle ja tuli ihan normaalisti ja palkkailin. Käskin maahan ja jätettiin koirat. Pepe alkoi samantien kamalan piippailun josta kielsin. Lopetti ehkä pariksi sekunniksi ja alkoi uhmakkaasti komentavaan sävyyn inistä ja melkein haukkui. Kielsin ja nousi seisomaan :o Menin laittamaan sen takaisin ja poistuin uudelleen, en enää niin kauas, ehkä 15m. Piip piip piip ja nousi melkein heti ylös. Kielsin niin koira ampaisee puolessa sekunnissa nollasta sataan mua kohti. Otin sen namilla hallintaan ja kuljetin takaisin riviin ja pistin maahan. Ansu neuvoi jäämään parin metrin päähän koirasta. Sitten mentiin palkkaamaan koirat ja porukka otti paikalla istumisen. Mentiin mukaan kun en halunnut jättää asiaa tähän! Ei ole KOSKAAN ennen kukkoillut noin! Se komensi mua kokoajan tekemään jotain kun paikallamakuu on teinistä niin tylsä liike. No, piiippaili edelleen josta huomauttelin ja pari kertaa menin sitä palkkaamaan hiljaa olosta.

Vähän ajan päästä kun otin Pepen taas halliin kun oli meidän vuoro, otin sen ihan rutiinilla vierelle (vapaana kuitenkin) ja irrotin remmin. Tavallisesti on aikaisemmin pysynyt vierellä ja kyyläillyt nameja, no nyt se sitten ampaisi suoraa Ansun luokse ja saamari yritti nylkyttää tätä!! Mun korsivsta nousi jo savua ja pyysin Ansua kieltämään. Ansu ei voinut naurulle mitään ja pyysi anteeksi ja sanoi tuntevansa myötätuntoa mua kohtaa. Vaikeat ajat ovat edessä: MUN KOIRA ON TEINI! Se oli tänään ihan erilainen kuin koskaan ennen.

No mutta jatkettiin kuitenkin. Otettiin pepunkäyttöä, maahanmenoa ja seuraamista. Pepen ääntely on lisääntynyt ihan hirveästi enkä oikein tiedä mitä tehdä! Se ei ole enää mitään pientä piippailua vaan ihan kovaäänistä huutoa välillä. Varsinkin seuraamisen liikkeellelähdössä!! Helppo asia, jonka se aivan varmana osaa, mutta silti pitää äännellä. Hermo menee. Ansu neuvoi että kannattaa ihan kotioloissa alkaa kieltää sitä ääntelystä. "Hiljaa" käsky on hyvä osata , kun mennään tokoilemaan, sitä on hyvä muistuttaa "hiljaa"!
Pepe karkasi multa kahteen otteeseen tämän treenin aikana ja vittuili ja näytti ihan kunnolla keskaria. Nyt se teineys puhkesi tossa ihan tosissaan! Tästä lähtien pidän sen kiinni liinassa treeneissä!! Rajoja ja kovaa kuria toi tarvii nyt!

Viikon päästä tulee taas Christa Enqvist-Pukkila meitä kouluttamaan ja saa nähdä kehtaanko viedä tota teinihirviötä sinne ollenkaan :(

Ei kommentteja: