keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Puhtaalta pöydältä

Luoksetulo aloitettu nyt ihan kokonaan puhtaalta pöydältä. Olen aikaisemmin ottanut pitkältä matkalta vaikkei eteenistuminen olekkaan vielä hyvä. Palkkana olen käyttänyt milloin patukkaa, milloin palloa, namia... Hyväminä taas kerran :D Tästä lähtien muistan ketjuttaa tämänkin liikkeen takaperin! Ja käyttää vain sitä namia! Aloitetaan max. 1m matkalta ja iskostetaan se edessä istumisen paikka Pepelle selkäytimeen! Pikkuhiljaa pidennetään matkaa..

Noutoon on sit tullut sama jutska kuin luoksariinkin, eli törmää (ja kovaa), mutta palkan paikka ei vaikuta siihen mitenkään, eli törmää vaikka kädet (patukka) olisi kuinka matalalla. Ei siis piittaa patukasta. Vaihtaa kapulan kyllä kun kuulee palkkaussanan, mutta jotenkin tuo kapula tuntuu olevan sille kovin arvokas ettei patukka kiinnostakkaan?!! Ikinä ei olla kapulalla leikitty, se on työväline ;) Täytyy koittaa jatkossa vaikka palkata lihapullalla ja ottaa nyt alkuun enemmän lyhyiltä matkoilta (0,5m-1m) siihen luovutusasentoon tulemista.. Olen muuten kyllä toodella tyytyväinen Pepen noutoon!! Se on nopea (laukkaa) ja ote on niin kova ettei se lopussakaan irrota vaikka vedän kapulasta ja kehun, vasta palkkaus-äänen kuultuaan ja patukan lentäessä se irrottaa :)

Pepunkäyttöä seuraamisissa, eli siis vasemmalle käännöksiä ja paikalla kääntymisiä vasemmalle jne on tehty nyt jälleen päivittäin sisällä lihapullalla. Sujuu hyvin, ja tänään kokeilin pitkästä aikaa seuraamista ulkona patukan kanssa. Patukka vasemmassa kainalossa. Oli innokasta ja hyvää, mutta täyskäännöksessä (vasemmalle) se hyppää aina patukkaan kiinni. Siirsin sitten patukas oikeaan käteeni niin ettei Pepe edes nähnyt sitä. Otin täykkärin ja wau, se oli sikahieno! ;D Tehdään vielä sisällä ruualla sitä pepunkäyttöä jotta vahvistuu lisää, samaten nopeaa sivulletuloa namilla sisällä.

Sunnuntaina oltiin muuten hakuporukalla taasen maneesilla tottistelemassa superhäiriössä. Maneesi täynnä koiria, osa rähjää ja haukkuu, ja ihmisiä. Lisäksi se kaverin vinkupatukka mikä oli Pepelle ensimmäisillä kerroilla vastustamaton ja aiheutti sille kamalan kohtauksen, ei enää saa Pepe-pojan päätä kääntymään, koska se on tajunnut että mää oon kivempi :) Ollaan jopa seurattu niiden vierestä metrin päästä kun ne leikkii vinkupatukalla, ja Pepen kontakti pysyi ihan kun ei mitään..
Viime sunnuntaina en halunnut muuta ottaa kun paikallamakuuta ja muuten sitten vaan leikittiin ja otettiin kontaktitreeniä. Saatiin ottaa porukalla semmoinen vaikea p.makuu missä koutsi pujotteli koiria n. 2m etäisyydeltä. Nou propleem. Sitten se kulki Pepen takaa metrin päästä, Pepe pysyi maassa niin kauan kunnes koutsi tuli pepen viereen puolen metrin päähän ;) Sitten Pepe ei enää voinut vastustaa vaan syöksyi pusuttelemaan koutsia! Käskin koutsin kieltää ja huusin naama punasena koiralle.. Uusi yritys ja koutsi kulki parin metrin päästä meidän välistä ja palkkasin kunnolla :)
Sitten koira vähäksi aikaa autoon ja toisella kerralla porukka otti maneesin mitalla luoksetuloja. Mentiin sitten siihen viereen ottamaan paikkamakuuta. Menin 1,5m päähän ja pidin liinasta kiinni. Aina kun kuului "tänne" ja se pysyi maassa, niin palkkasin ja jätin makaamaan. Varmaan 6 koiraa otti luoksarin ja kaksi kertaa nousi. Olin valmiina kieltämään ja "EI" tuli molemmilla kerroilla juur ajallaan ja se meni takaisin maahan jolloin kehuin ja palkkasin "tänne" käskyn jälkeen :)
Erittäin hyvää treeniä!!

Kyllä tuosta vielä hyvä tulee, sehän on hyvä jo nyt! Täytyy vaan yrittää olla pilaamatta sitä ja mietittävä alustavasti kaikki treenit ensin mielessä ja sitten kirjoittaa ne paperille ja taas vähän miettiä ennenkuin ne toteuttaa..

Ei kommentteja: