keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Piiiiip piiiiiip uiiiikkk uiiiikkk!!!

Perhana! Aamuruualla tokoiltiin sisällä ja otin vain ja ainoastaan seuraamista ja sivulla oloa (paikalla käännöksiä). Se osaa niiin hyvin :) Toihan ois ihan täydellistä ilman tota saatanan ääntelyä. Sanon käskyn, kuuluu "piiip", kiellän ja liike loppuu siihen ja taas uusi yritys.. Että semmosia askeleen seuraamisia voidaan ottaa koska joudun lopettamaan ja kieltämään aina kun ääntelee! Ei olla taas edistytty yhtään vaikka ollaan monta kertaa päivässä tokoiltu sisällä. Ei olla nyt treenattu lenkeillä yhtään, ainoastaan sisällä semmoisia minuutin parin mittaisia juttuja.. Olis niin kiva opetella ton kanssa kaikkia uusia juttuja, esim avo ja voi liikkeitä, mutten pysty jatkamaan eteenpäin kun on toi piippailu, se pilaa seuraamisen ihan kokonaan. Ja mäkun en siedä minkäänlaista ääntelyä kun tehään töitä. Lisäksi liikkeiden välillä se vaatii joko haukulla tai piippailulla, tästedes pidänkin sen treeneissä kiinni että voin remmin nykäisyllä ja kiellolla puuttua siihen VÄLITTÖMÄSTI. Ärsyttää kun se osaa kaikkia alo juttuja ja vähän avo juttujakin kuin vettä vaan. Ilman piippailua se olisi best :)

Tänään illalla haetaan Veera stadista ja sitten mennään hallille tokoilemaan. Aion ottaa luoksepäästävyyden ja paikallamakuun jossa palkkaan tiheään ja kiellän kun mölisee ja on levoton, esim haistelee. On tosi usein nenä auki paikallamakuussa ja sen haluan kitkeä pois! Okei, halli nyt on aika haastava paikka, niin paljon hajuja ja monetkohan kuset siellä lattialla on...

Sit päätin, et tehään tokassa setissä vähän sivulletuloa ja seuraamista namilla ja päästä kehumaan kun on hiljaa ja kieltää kun mölisee. Kaikki nää jutut tänäänkin namilla (ja koira hihnassa) ja Veera lupas "ehkä" kuvata :)

En oikein tiedä onko toi namipalkka tossa seuraamisessa auttanut yhtään. Se kyllä tekee namilla rauhallisemmin mutta ääntely ei ole edes vähentynyt!! Pitäisikö sittenkin tehdä toi seuraaminen patukalla kun se tekee paljon nopeammin ja innokkaammin sillä? Ja sitten vain kehittelisin jonkun rutiinin noihin liikkeiden väliin ettei ala vaatimaan. Olisi vaikka käskynalla aina kun ei leikitä tai tehdä liikettä?
Toi sen vinkuminen kun on sellaista vaatimista "tehään jo jotain muuta", niin olen ajatellut että jos alkaisin kieltää sitä siitä vaatimishaukusta, eli leikin jälkeen kun patukka menee taskuun tai pidän sitä itseäni vasten mikä siis tarkoittaa ettei koira sitä voi saada, se alkaa sitä vaatimaan multa. Ja tämän olen siis ihan opettanut sille. Mutta ei tommosella koiralla ees tartte käyttää sitä haukkua. Se kuumenee ihan yli sillä. Veikkaan että se on ton vaatimishaukun kautta keksinyt seuraamisessa ton "vaatimis-vinkumisen"!?
Oon niiin paska koirankouluttaja!! :(

Yhdestä kirjasta lainattu: "On hyvin tavallinen virhe, että koira ääntelee voittaja- ja erikoisvoittajaluokan seuraamisen askelsiirtymissä. Tätä ongelmaa on huomattavasti hankalampi karsia tuolla tasolla kuin kiinnittää asiaan huomiota alusta lähtien ja ennaltaehkäistä virhekäytös."

Ei kommentteja: