torstai 3. kesäkuuta 2010

Kesäloma

Tiistaina tein Tuiskulle jäljen, tällä kertaa ilman purkkia. Mittaa oli 250 (suunnilleen) ja sit erikseen janatreeni jossa päässä keppi. Jana 40m meni kivasti vähän jouduin saattamaan. Sit keppi löytyi TOSI hienosti ja siitä herkkuruokaa nälkäiselle koiralle (ei ollut syönyt vuorokauteen mitään, joten sillä oli NÄLKÄ). Sit jäljelle. Vanheni vaan 30min kun oli niin kuuma että halusin pois sieltä tunkkaisesta metsästä! Sammal oli tosi kuivaa. Jäljellä heti alusta asti aika tiheenään 19 keppiä (5-15m välein). Lopussa sitten viimeiset 100m ilman keppejä ja lopussa vielä keppi. Ilman janaa. Alussa heti jäljesti hyvin! Oli iloinen ja meni ETEENPÄIN. Varsinkin alussa keppejä oli tiheään tahtiin. Yksi kulma oikealle joka oli tarkka. Sitten jossain yli puolessa välissä se yhtäkkiä meni maahan, ei keppiä, ilmas tyhjän askeleen. Käskin uudelleen jäljelle. Jäljesti pari askelta, peruutti/kääntyili ympyrää, meni maahan tyhjällä??? Annoin kai liian isoa palkkaa kepeiltä että se koitti huijata? Sen häntä heilui kuitenkin ja se oli energinen. Kerta vielä! Jäljesti hitaasti. En edes tiedä jäljestikö, katto mua ja pysähteli. Olin vaan että jassoo ja sit lähettiin takas autolle. Vähän mietityttänyt tämä ja ei ollakkaan jäljestetty sen jälkeen. Eikä jäljestetäkkään nyt koko viikkona! Vissiin teen seuraavaks 100m suoran jonka päässä purkki ja siitä ruoka ja se siitä. Täytyy saada se haluamaan sinne loppuun nyt. Kepit ilmas hyvin niin kauan kun jäljellä oli, taskussa kuitenkin lopussa 14 keppiä joista 2 löysin ite! Ota ny tosta ja ton ajatusmaailmasta selevää! Huoh..

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kohtuus kaikessa vain pullo päivässä -eli rajansa kaikella! Jos jälki on puoli tuntia vanha ja kepit melkein koskevat toisiaan hajuja on PALJON. Yritä esim. näin: jälki 200 metriä, keppejä 6-8 kappaletta ja palkkaat ekoista vain niukasti.
Tsemppiä!

Heta kirjoitti...

Minä kans laittaisin keppejä väljemmin ja vähemmän.

Nijillä oli alkukeväästä sama ongelma ja tein sille keppikuurin kisojen alla. Keppejä 2-8 ja itse jäljellä yhdestä kolmeen kulmaa ja pituutta 150-300 m. Rasiat unohtaisin, koska se ei sitä keppiongelmaa poista ja jos ruokit kiirettä jäljen päähän, jää kepit sitä suuremmalla todennäköisyydellä nostamatta, jos koiralla on mielikuva rasiasta jäljen päässä. Nijille ei nimittäin tuottanut mitään ongelmaa ilmaista filmipurkkeja, mutta se ei auta mitään, jos kepit jää ;)

Kyllä ne kepit rupeaa nousemaan, kun koira huomaa, ettei ruokaa saa muuten kuin löytämällä kepin. Meillä riitti neljä päivää periaatteella "iltaruoka kepeiltä" ja johan alkoi kepit nousemaan jäljeltä.