perjantai 18. kesäkuuta 2010

Jee, se jäljesti

Kiitos tuhannesti Sirpa neuvoista, Tuisku jäljesti tänään ihanasti! :)

Eli tein n. 100 askeleen jäljen suht pitkälle nurmikolle, joku 10-15cm. Kaksi purkkia, yksi keskellä ja yksi lopussa. Nameja en matkalle tällä kertaa laittanut. Vanheni 45 min.

Oli outoa ajaa koiran päältä. Metsässä ajan aika usein 5-10 metrissä ja valjaista, jolloin meno on aika rauhallista kun koira saa omaa tilaa, lähiaikoina ollut niinkin rauhallista että nenä nousee ja kiinnostus lopahtaa.. Siispä tänään ajoin tosi läheltä ja pannasta ja hihna meni oikean etusen alta. Tuks ajoi kuin pikajuna. Kamala kiire ja häntä heilui! Jouduin melkein kokoajan pitämään liinaa tiukalla ja hidastamaan. Pellolla liinan toisessa päässä onkin paljon työläämpää "roikkua" :D Koiralla oli nenä maassa kiinni koko jäljen ajan. Ekan purkin kohdalla menas Tuiskun pää pompata 3 metriä ilmaan "siis täh, täält löyty joku tämmönen hyvä, avaa avaa avaa!!". Siinä sitte vietettiin hetkonen maassa mahallaan ja syötiin ja jatkettiin. Meno oli kahta kovempi. Tais hengästyä ja nosti päätä --> pysähdyin, ilman kehostusta jatkoi melkein heti ja löysäsin. Vikan purkin meinas mennä yli (olin piilottanut ne ruohoon aika taitavasti :)) mutta pomppas taaksepäin ja ilmaisi hienosti :)

Tämä olikin superhyvä treeni, näitä paaljon lisää, kyllä se motivaatio sieltä näiden avulla palaa! Huomenna uudestaan ja laahausjälkeä kanssa koitetaan. Ajattelin, että Tuks voisi viikon tai pari syödä kaikki ruokansa mitä saa, näiltä motskari jäljiltä. Juhannuksena mennään kuitenkin mökille koko poppoo, ja siellä peltoa ja nurmea on riittämiin. Jälkikisat saavat nyt odottaa itseään jonkin aikaa, tärkeintä olisi saada motivaatio kuntoon, sitten jana ja kepit. Mutta onhan tässä vielä aikaa!

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Tuntumalla ajaminen on hyvä periaate metsässäkin. :)

Hyvä, että sun treeni-into palautui!

Heta kirjoitti...

Kyllä se motivaatio sieltä löytyy! :) Tsemppiä jälkireeninkien kanssa! :)

sohvi kirjoitti...

Oma motivaatio palasi heti kun koirallakin :)