sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Tulevaa

Olen tässä vähän jo ehtinyt mietiskelemään meidän kesää, tai loppuvuotta. Ajattelin ainakin nyt ensiksi jättää tokon kuukauden tauolle ja keskittyä jälkeen ja vähän esineruutuunkin. Varsinkin siihen takareunaan irtoamiseen. Täytyy siis tehä pitkiä kapeita ruutuja. Ajattelin heti huomenna aloittaa treenin katsastamalla ensin lyhyehköllä jäljellä (300m) keppien ilmaisun, jotta josko sinne uskaltaisi laittaa purkin tai pari? Kuitenkin niin että koira on nälkäinen ja se ruoka tulee kepeiltä. Onko tämä sitten pitemmän päälle sitä että tarkkuus katoaa? Ajattelin että teen treeneistä vaihtelevia: joskus jäljellä saattaa olla pari makupalaa, joskus päässä on keppi, joskus purkki, joskus kupillinen ruokaa ja siellä saa syödä vatsansa täyteen.

En usko että kulmat ovat ongelma. Ainakin mihin viime vuonna jäätiin niin silloin kulmissa oli namia ja vaadin tarkempaa työtä kuin muualla. Tänä vuonna näytti oikein hyvältä, pari kertaa meni kulmien yli pari metriä korkeintaan mutta olen oppinut hyvin lukemaan missä kohtaa se tippuu jäljeltä ja alkaa etsiä kulmaa (tarkistaa ympärilleen).

Janaa ollaan treenattu sairaan vähän. Päätin että teen alusta asti täysmittasia ja jälki menee kutakuinkin vaakasuoraa janaan nähden. Saattojanaa tehty tänä vuonna täyspitkillä pari kertaa mutta täytyy antaa koiralle mahdollisuus pähkätä itte koko homma.

Pituutta täytyy tehdä ja sitä kautta kestävyyttä + PALJON ruokaa kepeiltä! Onneksi The Ruoka on tuiskulle tosi ihku juttu! Varsinkin jos se on makkaraa :) Tarkkuutta ei mun mielestä ainakaan tässä vaiheessa tarvitse vaatia, ei ole kertaakaan eksynyt jäljeltä. Sitä sitten tarpeen mukaan, jos löydetään pelto mitä voidaan käyttää.

Vierasta jälkeä täytyy nyt ajaa muutama kertaa (3-7?) ennen koetta. Onneksi mulla on pari apuria jotka aina suostuu tulemaan ilomielin mukaan metsään :) Vieras jälki ei ole ollut ongelma.

Yhteenveto:

Kepit (motivaatio)
Jana (Täyspitkä)
Matka (500m-800)
Vaihteleva maasto
Jonkun muun tekemä jälki
Kulmat (keskity lukemaan koiraa erityisesti kulmissa (koran käytös))

Ei kommentteja: