tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pakkolomaa tiedossa

Kello on kuusi aamulla ja mä kirjoitan blogia heti herättyäni. OK.

Lähden tänään Tampesteriin ja oon siellä kaksi yötä, samalla haen Vertsin kotiin! Ja siis lähden matkaan ILMAN KOIRAA! Oon siitä erossa kaksi pitkää vuorokautta. Pepe jää poikaystävän kanssa Porvooseen kun se on joskus aika hankala porukoilla. Äänekäs eikä rauhoitu ihan helpolla ;) Menen lenkkeilemään ja 'treenaamaan' Hugon kanssa<3 En oo ikinä ennen ollut Pepestä erossa kun max 10 tuntia joskus kun on ollut pitkä työpäivä. Miten me kestetään. Toisaalta Pepe voi olla kovin onnellinen ja helpottunut kun saa yhden 100% treenivapaan päivän ;) Tänään ehtii treenaamaan jotain pientä koulun jälkeen ennen lähtöä.

Eilen me tokoiltiin lenkillä. Tultiin semmoiselle tyhjälle melkein lumettomalle leveälle polulle ja meillä oli tennispallo mukana. Tehtiin nopeatempoinen treeni jossa nopeaa maahanmenoa, seisomista, luoksari bh tyyliin (eteenistuminen) eikä törmännyt yhtään 15-20m. Avo kaket ilman tylsää odottelua väleissä 5metristä. Ja oli vissiin niin nopea tempo ja palkka lensi kovaa, ettei Pepe päästänyt yhtä ainutta ääntä koko treenin aikana. Vaikka otin seuruuta ja sivulletuloa käskyllä..

Lenkin jälkeen oli pieni kahvitauko jonka jälkeen tehtiin noutoa sisällä ruuan kanssa. Ensin pitoa ja lyhyeltä matkalta (20cm) luovutusta. Pitää hyvinkin tiukasti kun mun kädet lähestyy kapulaa, mutta yleensä (varsinkin tunnarilla) mälvää helposti tuodessaan sitä. Usein vaihdankin sen takia leluun eteentulo treeneissä, koska sillon se jää tuiottamaan mua ja kyttää lelua jolloin tuodessakin ote on tiukka. Tehtiin siis lelulla tuomista ja laitoin jopa tunnarin maahan mun ja koiran väliin ja poistuin koirasta jotain 3m. Toi ripeästi ja istui joka kerta suoraa. Välillä jäi kyllä väljästi. Tehtiin tämä n. 5 kertaa ja kerran toi niin että pyöritti kapulaa suussaan josta en sit palkannut vaan otettiin uusiks.
 Loppuun sama isollaisolla ohjatun kapulalla mitä hyvin helposti pitää löysästi suussaan ja pyörittelee. Kapula on niin iso että se "heiluu tuulessa". Saatiin silläkin hienot luovutukset.
Olen tosi tyytyväinen näihin sisä nouto treeneihin. Varsinkin tunnarin kanssa. Se kun tuntui ennen olevan niin hankala pitää suussa tiukasti. Täytyy olla alkuun varsinkin aika pihi näissä jutuissa ettei salli sitä mälväämistä. Mutta se kehittyy niin hyvin. Se alkaa kyllä helposti kiljumaan jos sanon sille että joku asia meni väärin ja näytän sille miten tehdä oikein. Se ei kestä omia virheitään ja kritiikkiä.. Mutta kun oon sitten palkannut oikeasta toiminnosta, se on hiljaa :) Hassu haukku.

Tänään ennen Tampereelle lähtöä pienet pito&luovutus ja eteenistumisharjoitukset sekä paikkamakuu (ei olla paikkamaattu 3 päivään :o) jos ehditään..

 Lisäys: tänään aloitettiin ihan ajatuksen kanssa voi-evl kaket (i-s-i ja s-m-s). Säännöt on kirjoitettu ylös ja niitä noudatamme :) Vuoden päästä voi jo tehdä 5m-10m? :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin osanotto Alelle. Verzi

Sohvi kirjoitti...

Meil on puhelinyhteys päällä varmuuden vuoks 24/7 ;)