torstai 19. huhtikuuta 2012

Matka on pitkä...

V***ttaa jo kirjotella vaan näitä täydellisen hiljaisia treenejä :D Mutta minkäs sille voi kun on vaan niin hyvä! Ei vais. Nyt on jo kolmet treenit tehty kotosalla ilman ihmis ja koira häiriötä. Hajut tuntuu olevan sille vastustamattomia. Ehkä pitäis lavastaa tilanne ja ripotella pari nakin murua kentälle?
Toko tötsät on siitä ennemminkin pelottavia kun kiinnostavia. Eilen laitoin taas 8kpl niitä kentän toiseen päähän. Meinas mennä sinne kerran, mutta huusin "ei" ja heti perään "Pepee" niin tuli takas. Seuraamiset tötsien vierestä oli kans pelottavia. Ei se muuta kuin katsoi alaspäin ja jätätti vähän mutta kielsin ja annoin uuden seuraa käskyn ja palkkasin. Vikalla kerralla ei huomioinut tötsiä taas ollenkaan :)

Otettiin muuten eilen ekaa kertaa noutoa ulkona. Ollaan otettu iskunoutoa ulkona ja muita osia ollaan tehty vaan sisällä. Tein eka kolme iskunoutoa ettei jämähdä mietiskelemään kapulalle. Sit pidosta niin että koira istuu kapula suussa, varmistan että ote on hyvä, kehun, otan askeleen taakse ja se selvästi patosi (läähätys loppui) :) Sit "tuo" ja narupallolla palkka leuan alta. Vitsi se oli superhyvä!!!!
Sit vielä semmonen mitä ollaan otettu kans vaan sisällä: koira maahan, kapula 1-1,5m koirasta, mä peruutan 2m kapulasta. Sit narupallo leuan alle. Koira patoaa ( mistä lie ite oppinut!!!) ja "tuo". Sairaan magee!! Must vähän tuntuu että toi patoaminen ennen käskyä ja sit tossa mun edessä johtuu siitä että oon vaihtanu namipalkan leluun myös pitotreeneissä, sitten vaadin siltä jähmettymisen ja tiukan otteen ennenku palkka lentää tai käsky tulee :) Oli se vaan niin hyvä! Kapula oli "isojen poikien kapula", 650g.

Koitin myös hakee sitä vinkumista ja pidin alussa patukkaa oikeessa kädessä. Ei äännellyt. Sit pidin patukkaa vasemmassa kädessä ja huomasin että näin se käyttää vas. käännöksissä ja vas. täykkäreissä pyllyään! Kehuin paljon ja palkkailin tiheään ja annoin kunnolla voittaa.

Lopussa luoksetulo tötsien vierestä. Kiersi ja kaarsi kun tötsät oli niin kummajaisia taas mutta sit vaan tein uudestaan ja tuli välittämättä tötsistä. :)
Seisomista tein ihan vaan katsoakseni pitkäst äaikaa et miltä näyttää. Ja hyvältä näytti. Maahanmeno sillä on ihan surkeen hidas :(
Tänään mennään Tiian kanssa tokoilemaan, saadaan siis häiriöö niin voin taas varautua metsästämään tota kollia..

Tähän loppuun vielä listausta meidän liikkeistä, mitä ollaan tähän mennessä reenailtu. Tein reilu kuukausi sitten samanlaisen listan. Näitä on aina joskus hyvä vertailla ;)

Luoksepäästävyys: myönnän, ei olla treenattu aikoihin.
Paikallamakuu: otettu ilman kummosempaa häiriötä, paljon onnistumisia alla nyt.
Seuraamiset: painotetaan mielentilaan, varsinkin asioissa missä vinkuu herkästi. Pepunkäyttöä treenataan. On alkanut olemaan suorempi vas. kädessä olevan palkan ansiosta!
Liikkeestä seiso: palkkaan paljon pysähdyksestä ja siitä, että jää eikä valu mua kohti. Ollaan myös otettu avo-tyylillä ja pysyy paikoillaan. Sivulle istumista täytyy vielä treenata..
Luoksetulo: tää on ihan super! Vauhti on hyvä, ei törmää, ei olla otettu vielä paljoo sivulletuloa.
Liikkeestä maahan: miten saisin tästä nopeemman?!
Hyppy: ollaan otettu vasta kerran alo-tyylillä. Eipä tässä varmaan suurempia ongelmia tule olemaan.
AVO kaket: UPEET!!
VOI-EVL kaket: s-m vaihdossa on pepellä luonnostaan tosi hyvä tekniikka. m-s vaatii miljoona toistoa. i-s haluan että takajalat on paikallaan, tässä tekee herkästi niin että etujalat on paikallaan ja takajalat pomppaa taakse. s-i tässä tekee taas herkästi toisinpäin, eli takajalat maassa ja etujalat liikkuu. Tää on kans luonnostaan hyvä Pepellä.
Luoksari+seiso: suoraa lentävä palkka.
Nouto: paljon pieniä osia. Hiljaa hyvä tulee :)
Tunnari: otettu muutama kerta kävyillä ja kepeillä jne. Erikseen tunnarikapulan pitoa ja luovutusta ja nostamista.
Metalli: pitoa otettu pari kertaa. Aluksi on ällö mutta aika äkkiä tahtoo omia sen itselleen..

Toki tämän hetken tärkeimmät asiat ovat mielentila (ääntely pois) ja hallinta. Ilman että koira on hallinnassa, ei voi edes ajatella menevänsä kokeeseen!! Joten saas nähdä tuleeko tän vuoden tavoitteista mitään ;)

Ei kommentteja: