lauantai 23. huhtikuuta 2011

"Viesti!"

Tuiskusta taisi nyt tulla viestikoira :) Vai pitäisikö sanoa että meidän isännästä tuli pk-harrastaja..

Tänään kokeiltiin ekaa kertaa viestiä ja hitto oli kivaa! Täytyy kyllä mennä joskus jonnekkin esim leirille treenaamaan viestiä. Siitä voisi tulla tulevaisuudessa meidän perheen yhteinen laji.

Käveltiin Tuiskun kanssa pisteeltä A vain ihan vähän matkaa, jotain 40m umpimetsässä (b pisteeltä a:lle ei ollut näkyvyyttä pienen kumpareen takaa). Meillä oli kokoajan Alen kanssa puhelinyhteys. Ajattelin että jos ei lähde suoraa niin käsken Alen huutaa jotain. Mutta ei tarttenut. Tuisku lähti suorinta tietä etsimään ja löysi äkkiä pisteelle A ja sai siellä nakkia palkaksi. Ja siitä takaisin suoraa lähetys pisteelle B, minun luokseni.

Seuraavaksi Lähetin uudestaan, ja jatkoin kävelyä n 50 metriin. En ollut kamalasti edes piilossa, mutta kun Tuisku tuli kohdalle missä olin aikaisemmin ollut, se pisti nenän maahan ja lähti kohti. Olisikohan se pitänyt nenää maassa vasta metrin tai pari kun kehuin ja se juoksi luo. Sai mun luona sitten ison satsin ruokaa ja narulelulla riekkumista! Vitsit että oli kivaa ja se hoksasi homman todella nopeasti :) Tästä Tuisku tykkää. Laji sen makuun kun saa juosta niin kovaa kun lähtee :)
Tilasin pk-liitosta viestikoiran koulutus kirjan. Saan sitä päntätä ja tiedän sitten jatkossa miten toimia. Nyt vaan "kokeiltii".

Mun viestittelijät:)

Sammakkojakin nähtiin


Niin.. ne mun hehkuttamat voi/evl kaukot otettiin nyt videolle kun sain kuvaajan mukaan. Kymmenestä metristä ihan siistit. Ajatus takana (takapalkka.)

http://www.youtube.com/user/tuiskulin#p/a/u/0/So2WGW-bYFA

Ei kommentteja: