maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hupi-treenailuita

Eilen Tuisku ajoi ensimmäisen jälkensä tänä vuonna :) Alusta oli nurmikko ja pituutta 70 askelta, vanheni jotain 40min. Päässä oli pallo palkkana. Ei saakeli että se meni kovaa :o No pääasia että kivaa oli. Odotellaan että metsät sulaa niin päästään kunnolla piilottelemaan purkkeja :)

Eilen Tupsu kastoi myös talviturkkinsa. Hui kun oli kylmää mutta onneks aurinko ja agility kuivatti nopeasti ;) Mentiin meinaan siitä suoraa kentälle ja tein hienon kolmen esteen "radan" jota mentiin pallon kanssa: hyppy, putki ja A. Ja kysymys kuuluu: Kuka on opettanu Tuiskulle ylösmenokontaktin A:lla?!! Tehtiin toi rata kokonaisuudessaan 6 kertaa putkeen ja se teki molemmat kontaktit joka kerta :o Ja alastulot oli kun suoraa agilityn oppikirjasta.. hmmm. Kivaa oli ja olisi niin mieli tehnyt treenata pk-tottista: eteenmenoa ja esteitä kun kenttä oli ihan kokonaan sulanut jo!

Hupitreenattiin myös eteenlähetystä (joku ihmeen ruudun ja eteenmenon yhdistelmä) aksa pöydän avulle. Eka 15m päästä lähetän pöydälle. Hyppäs yli kun en pysäyttänyt. Seuraavaks vähän lähempää pysäytin. Jarrutti liian myöhään ja liukui pöydän yli. Toistolla annoin käskyn aikasemmin eli "top" kun oli pöydän edessä ja Tuisku selvästi skarppas ja jarrytti maha melkein pöytää laahaten :) Pallopalkka! Se juoksi tosi kovaa kun otin reilu 20m päästä mutta sain kun sainkin pysäytettyä. Kiva leikki :)

Äsken otettiin sisätokot, mm. tunnarin pitoa. Jotenkin pitkän tauon jälkeen otin homman alusta asti jotenkin paljon napakammin ja ote piti tosi kovaa. Noutoja otettiin puolikkaana liikkeenä eli siis eteentuloa kapulan kanssa. Ei ole muuten enää häivähdystäkään siitä epävarmuudesta mikä sillä oli sillon joskus vuosi sitten. Ainoa missä huomasin epävarmuutta, on kapulan nosto! Tästä koitamme siis päästä eteenpäin jotenkin kun saan ensin ratkottua mikä on propleema.. Olisi kiva saada Tuisku noutamaan niinkuin joskus kun se oli 2vee. Nopea ja tahdikas eikä se miettinyt mitään ylimääräistä kun nosti kapulan. Toi nopeasti ja ajatus oli oikea "mamman eteen istumaan kapula suussa äkkiä!" Sitten olisi myös mahdollisuus saada ohjatusta kivan näköinen liike :)

Ei kommentteja: