perjantai 12. lokakuuta 2012

Mullon metrin peenis ja juon bentseenii treeniks

Pepehän on ihan synnynnäinen pk koira! Ollaan nyt viikon sisään reenattu muutamana päivänä esineruutua ja se oppi sen ihan hetkessä. Ei jäljestä juuri ollenkaan ja haistaa esineet jo kaukaa. Irtoo perkuleen pitkälle, ei mitään propleemaa ja säntää äkkiä mun luo kun esine on löytynyt :) Ihana!! Alkuun tuntui ettei nenänkäyttö oikein suju, eihän me olla herranjestas melkein koskaan tehty minkäänlaisia nenänkäyttötreenejä.

Sit haussa ollaan tehty pitkiä pistoja joissa myös satunnaisesti ilmaisua. Paitsi että aina kun sovitaan että maalimies palkkaa pepen suoraa vaatimatta haukkua, niin se ehtii jo haukkumaan ainakin kolme kertaa ennen kun maalimies ees näkee sitä/ehtii palkkaamaan!
Se on ihan täydellinen kun se juoksee tuhattajasataa ja kun ukko on kohdalla se tekee äkkikäännöksen hajua kohti ja rupeaa aivan samantien räksyttämään, oikein semmosta painostavaa haukkua niin että kuola lentää ukon naamalle. Ollaan treenattu niin että ukko joko seisoo tai on kyykyssä. Seisovaa ukkoa se haukkuu seisten, kyykyssä olevaa maaten. Eikä koske ukkoa, kuulemma vaan meinaa mennä kuulo kun on niin kova haukku :) Pepe haukkuu kyllä aika lähellä. Kerran se oli juossut ukolle (ukko oli ison puun takana) ja kaartaessaan ukon eteen ne oli lyöneet päänsä yhteen, auts! Mutta se oli täys vahinko :)
Pari kertaa ollaan tehty sit niinkin että en huutanutkaan heti parin haukun jälkeen ukolle "palkka" vaan lähdinkin juoksemaan piilolle. Pepe haukkuu tosi tasaista ja voimakasta haukkua siihen asti kunnes menen liian lähelle sitä. N. 3-4m etäisyydellä se alkaa vaihtamaan paikkaa, hyppii ukkoa kohden ja menee mua karkuun ukon taakse. Tätä täytyy harjoitella nyt, ollaan sinänsä päästy siihen mitä hainkin keväällä, eli kun pepe yleensä jätti ukon kun se oli sen läytänyt, tein sit sitä että menin piilolle melkein heti koiran perästä ja "yritin nyysiä sen palkat". Okei, nyt se ei jätä palkkojaan vaan vaatii niitä herkeämättä itselleen, mutta sen täytyisi tottua siihen että mä meen lähelle. Alkuun seison vaikka sitten siinä 4m päässä ja kun haukku on taas rauhallista, huudan "palkka". Tätä toki harjoitellaan ekaks paljon ilman metsää eli pelkkää ilmaisutreeniä niin että mä olen koiran lähellä. Tämmöisiä paljon ja myöskin niitä pitkiä pistoja! Pepe on kyllä aina irronnut tosi hyvin kauas ja lähtee lähetyksessä kuin ohjus mutta aina voi vahvistella lisää!
Lisäksi ollaan nyt tehty ihan vähän hallintaa keskilinjalla ja ukoilla. Hieno haukku :)

Toissapäivänä oltiin tokoilemassa Niken & Emmin ja Tiian & Konnan kanssa. Kolme lotkoa :) Paikkamakuu on ollut pepen ehkä vahvin liike jo pitkään, näkyvillä ja piilossa. Mutta nyt kun oon tehnyt piilomakuuta kontissa, Pepe on ollut aika hermona. Joku siinä kontissa on että Pepe ei osaa olla rauhassa. Eipä se Emmistä ja Konnasta ottanut häiriöö mutta pälyili piilolle ja oli levoton. Haisteli maatakin kerran. En tiedä sitten että onko se jotain sijaiskäyttäytymistä vai onko siinä maassa sit ollut oikeesti joku kiinnostava haju. Oon reeneissä AINA kieltänyt haistelusta ja nytkään se ei haistellut kuin ihan vaan pari sekunttia.. Täytyy saada nyt paljonpaljon onnistuneita makuita alle erilaisissa paikoissa ja  häiriöissä. Palkkaillen sitä aina välillä ja välillä tehdä ilman välipalkkaa. Tää on ehkä hirvein liike ikinä joten tää on pakko saada kuntoon!

Sit noudoista: perus nouto alkaa oleen nyt semmonen mistä tykkään. Oon padottanut pepeä jolloin se tekee tosi nopeen ja voimakkaan tuonnin ja eteenistumisen ja pidon. Patukka on takin vetskarin välissä josta se saa napata sen sit itse. Tiiakin sanoi että sehän noutaa hyvin :) Kerrankin mä oon onnistunut jossain. Toki tää liike ei oo vielä ihan valmis mutta ollaan jo voiton puolella! Oon painottanut vauhtiin (meno ja tulo), kapulan nostoon, eteenistumisen suoruuteen ja pitoon! Nostaminen on myös jo tosi hyvä! Harvemmin enää pyöräyttää sitä suussaan vaan saa sen heti ekalla oikeaan kohtaan.

Eilen aloitettiin tunnarin noutaminen. Se osaa pitää kapulaa kun kapulaa tiukasti oikeassa kohdassa ja tulla sen kanssa eteen istumaan jos annan sen sille kädestä. Haluan että se pitää kapulaa tiettyjen hampaiden kohdalla. Normi kapulan nosto on ok, mutta tunnarin nosto on ihan sika vaikeeta! Se menee helposti vinoon suuhun. Pepe selvästi yrittää tosissaan mutta se on niin vaikeaa.. Mutta mun on oltava pihi! Eilen saatiin kuitenkin muutama onnistunut nosto. Pepe on niin söpö kun se niin tosissaan yrittää! Sen naamasta näkyi vitutus kun se vahingossa nosti väärin. Mutta kun se sai sen oikeinpäin suuhunsa, se piti sitä tosi tiukasti ja toi nopeasti! On se hieno haukku. Kun tää toimii niin voidaan aloittaa itse tunnari, eli haistelu.

Ei kommentteja: