lauantai 29. syyskuuta 2012

Semmosta ja sensemmosta

On se vaan niin kiva kun päästiin tosta ekan kokeen jännityksestä. Eikä sielä ees jännittänyt! Koira tuntui koko päivän niin hyvältä että luotin siihen että me osataan. Pieniä mokia lukuunottamatta hyvä suoritus pentukoiralta. Ja se miksi olen oikeasti tosi onnellinen: SE OLI TÄYSIN HILJAA KOKO PÄIVÄN! Suorituksessa ja kehän laidalla :)

Me ollaan nyt treenailtu kapulattomia ja esteettömiä juttuja kun en ole saanut autoa käyttöön kokeen jälkeen. Tein keskiviikkona ekaa kertaan niin, että jätin narupallon kentälle ja lähdin siitä seurauttamaan suoraa poispäin ja näin pystyin tekemään seisomista :o Sehän osasi! Sitten seurautin pallon ympärillä ja vapautin. Tätä päivää olen odottanut! Ei siitä ole montaakaan viikoa kun se vielä huusi kun syötävä jos pallo jäi ja käskettiin seuraamaan. Ollaan sisällä ruokakupilla tehty sellaisia sivulletulo treenejä että kuppi on maassa ja mä olen kylki kuppiin päin ja siitä käsken sivulle. Jokunen aika sitten se huusi ihan homona eikä millään kyennyt tulemaan sivulle. Jatkoin sinnikkäästi ja kun oli hiljainen sivulletulo, vapautin kupille. Nykyään se tekee nopean sivulletulon täysin hiljaa ja katsomattakaan kuppiin päin. Nää treenit on ilmeisesti auttaneet tässä että saan sen pallonkin jo laittaa kentällä maahan. Takapalkkaa en ole kyllä ajatellut käyttää pepen kanssa, korkeintaan ehkä just jäävässä seisomisessa ja ehkä kakeissa. :)

Eilen sitten sain autoo käyttööni valosan aikaan jä lähdettiin kentälle. Tarkotus oli treenata estettä avomaisesti ja (isku)noutoa sekä pmakuu piilossa häirittynä. Poikaystävä oli apurina.
Alotettiin noudolla. Pepellä on ihanan nopea nouto ja se ampaisee täysillä myös takaisin ja uskaltaa sylkäistä kapulan kun palkkausääni kuuluu ja pallo näkyy! Eilen se vaan sitten ennakoi tätä ja teki niin että kun oli kääntymässä takaisin, se sylkäisi kapulan ja kun tajusi ettei palkka tullutkaan niin haki sen uudestaan.. Höpsö haukku.
Oon tehnyt nytten sisällä pitoa ja eteenistumisia paljon. Eteenistuminen on 99% aina vino ja eilen se tuli suoraa sivullekkin kerran kun tein noudon loppuosaa.
Tätä noutojuttua pitää miettiä vielä! Positiivista tässä on se että se ei ole enää varastanut kapulalle kertaakaan sen jälkeen kun josksu pari kk sitten nyppäsin liinasta oikein kunnolla kun se karkasi. Mutta eipä toi nyppäys sen noutointoon vaikuttanut :) Eilen kun koitin palkata sen heiton jälkeen pysymisestä herkkunamilla, se otti sen suuhun ja sylkäisi pois!
Muistan mun ja Tuiskun ekan avo kokeen missä noudossa se varasti just ennenkuin ehdin antaa käskyn. PRKL Se olis ollu niin hieno nouto mutta 0 siitä tuli :P

No sitten tehtiin hyppyä. Otin ensin alustalla kun se hyppää aina vinoon mutta sitten ajattelin että paskanmarjakiisselit ei me minkään alustan kanssa aleta pelleilemään. Liian hankalaa! Tää liike on kuitenkin sitten jatkossa hyppynouto joten ihan sama :) Otin namit käteen ja pari kertaa ohjasin sen esteen yli. Sitten käskin ite hyppäämään ilman ohjausta ja suoraa meni. Seuraavaksi käskin istumaan ja siitä palkka. Siten vein sen istumaan toiselle puolelle ja siitä sivulletulo WAU :) Täytyy vaan toivoa ettei se kokeessa hyppää kovin sivuun, siitä on aika hankala ajatella sivulletuloa esteen yli.

Loppuun pmakuu ja menin itse konttiin piiloon. Tein itse ääniä (tömistelin ja vihelsin jne) ja poikaystävä käveli siinä meidän välillä. Oli jotain 3-4min ja kuulemma rauhallisesti oli maannut. Oli vaihtanut lonkalle mutta oli kuitenkin kokoajan katsellut piilolle eikä ollut nuuskinut maata! Näitä harjoituksia kaipaan lisää meinaan mua pelottaa eniten piilomakuu. Kun en näe koiraa! Oon treenannut paljonpaljon niin että olen piilossa josta näen koiran puuhastelut. Pahin pelko on että se alkaisi kokeessa haistelemaan maata. En voi uskoa että se nousisi  (ellei joku sen kimppuun tulisi) mutta maan haistelu on ollut sen tapa.. Vaikka oonkin siihen aina heti puuttunut muttei tunnu auttavan.
Maanantaina on ilmo tokokokeeseen ja toivotaan että päästään mukaan!

Tässä vielä kännykameralla otettuja kuvia


Pepe puolisiskojen kanssa Eloisa Syke ja Sinko
(uskokaa tai älkää tää on paras kuva minkä sain noista napattua ;))


Se tykkää kiipeillä

Ei kommentteja: