maanantai 24. syyskuuta 2012

Eloisa viikonloppu

Olipas touhukas viikonloppu Tampereella!! Sain perjantaina uuden auton ja lähdettiin siitä melkein suoraa Tampereelle Perdiksen kanssa. Illalla käytiin vielä Veeran ja Hugon kanssa metsälenkillä ja mun piti mennä ajoissa nukkumaan että lauantaina olisin pirteä koiran esittäjä... :D
Lauantaina tosiaan lähdettiin Eloisa-porukalla Turkuun asuntoautolla. Mukana 6 koiraa ja minä, Veera, Erja ja Noora. Menomatka kesti vissiin 5 tuntia. Oon siitä ihan varma! Pepe oli mun ja  Veeran sylissä/välissä koko matkan ja uik uik uik. Takastulomatkan ajoin ihan mielelläni ;-)
Perde käyttäytyi ihan hyvin näyttelypaikalla. Se esiintyi myös hyvin, paremmin kuin Salon näyttelyssä. JA ME SAATIIN EH!!!!! Ralli-veikka ja Waara sai ERI:t. On meillä kauniit koirat! Tosin tuomari tais aavistaa miksi me siellä näyttelyssä oltiin...

Näyttelyn jälkeen me mentiin Veeran kanssa käväsemään tamskin tallilla. Tarkoitus oli tehdä namitellen kenraalit seuraavan päivän tokoa varten. "Hyppyä ainakin, eihän sitä oo treenattu ainaka kuukauteen". Ja Veeran liikkuroidessa tehtiin seuraamista ja välillä leikittiin ja hassuteltiin.  Jäi hyvä mieli :)
Sit me otettiin vielä rauhoittavat lonkerot ennen nukkumaanmenoa. Pepe ei saanut :/

Sunnuntai alkoi vatsanväänteillä. Vettä tulee kun esterin perseestä. Mentiin tunnun lenkille jossa annoin sen vaan juosta vapaana metsässä. Mentiin koepaikalle hyvissä ajoin ja lenkitin sen lyhyesti vielä siinäkin ja heittelin vähän palloa. Tässä vaiheessa koira autoon ja siellä se nukkui pari tuntia kun mä seurailin voittajaa ja avointa. Otin Pepen puol tuntia ennen alokkaan alkua pissalle. Sitten vaan hengailtiin kehän laidalla. Pepe oli kokoajan hiljaa eikä kiinnittänyt huomiota koiriin.

Me oltiin ekassa paikkamakuuporukassa. Kun tuomari otti meidät yksitellen kevään ja moikkasi samalla koiraa, se kysyi että onko Pepe musta sakemanni. On kuulemma niin roteva ja iso :D

Liikkeet oli sekoitettu seuraavasti: luoksepäästävyys, paikallamakuu, seuraaminen taluttimessa, maahanmeno, seuraaminen vapaana, seisominen, hyppy ja luoksetulo.
Tässä pisteet ja selittelyt lyhyesti:

  • Luoksepäästävyys 10 Hieman se nuolaisi :)
  • Paikalla makaaminen 10 V*tun hieno! Vaikka viereinen koira vinkui ja heilutti häntää ja oli nousemaisillaan välillä. Yksi koira nousi ja lähti ohjaajan luo.
  • Seuraaminen kytkettynä 8,5 Seurautin kohti kehän takalaitaa. Oltiin juuri tekemässä täykkäriä kun vastapäätä bajamajasta tulee joku ulos. Pepe katsoo sitä ja joudun tekemään täykkärin oikean katta. Sitten vika perusasento meinasi jäädä kokonaan pois. Mutta teki koko seuruun kuitenkin ilman lisäkäskyjä :)
  • Seuraaminen taluttimetta 10 Hieno!
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 Hidas. Kenttä oli märkä ja Pepe ei mennyt millään maahan juuri ennen kehään menoa. Sitä suututti märkä kenttä.
  • Luoksetulo 10 Magee!
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 Jo alun seuraaminen oli yhtä haahuilua. Ei pysähtynyt ekasta ja annoin parin sekunnin päästä uuden käskyn ja pysähtyi. Saakeli!!
  • Estehyppy 10 Vau hieno!
  • Kokonaisvaikutus 10 Tuomari totesi että hienoa menoa :)
Tuomarina oli Juha Kurtti ja hän antoi meille pisteitä 189 ja kunniapalkinnon. Sijoituimme kymmenen joukossa toisiksi.

Sikahieno suoritus ottaen huomioon että kenttä oli yhtä isoa vesilammikkoa. Yksi chihukin suurinpiirtein ui seuraamisen :D
Mutta kannatti mennä!

Tänään oli paluu Porvooseen mutta ennen sitä mentiin aksaamaan tallille veeran kanssa. Pepe oli super ja me tehtiin aika vaikeitakin juttuja. Mä oon niin syttynyt tähän lajiin. Alkaispa se alkeiskurssi jo pian!

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onnea vielä tännekin! Hyvin meni, treenitauko taisi tehdä siis hyvää! :)

Sohvi kirjoitti...

Treenitauko lepuutti meikäläisen hermoja :) Mutta ei se kyllä meille sovi!