keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Niin taitava!

Oltiin eilen illalla Tiian ja Konnan kanssa tokoilemassa Porskin kentällä. Eipä olla tolla kentällä aikoihin käytykkään ja siellä oli metrin korkeudella lepattavat kehänauhat kentän ympärillä. Epäilin että Perde ottaa niistä häiriötä liikaakin... mutta ei se edes huomannut niitä.
Otin koiran autosta ja heitin kentältä poies päin palloa kaksi kertaa. Sit seuraamalla kentälle. O'ou Pepe katseli vaan Tiia ja ruutua ja kaikkea mitä kentän ympärillä vaan oli. Seuraaminen oli löysää ja kamalaa! Päätettiin sit ottaa paikallamakuu. Tiia haki Konnan ja laitettiin pojat makaamaan vierekkäin (3m väli). Tiia meni suoraa auton taa piiloon, mä olin kentän laidalla 30sek. ja siirryin sitten itsekkin auton taakse 30sek. josta näki koirat kokoajan. Pepe oli hienosti ja rauhallisesti!
Sitten näyttäydyin ja menin uudestaan piiloon vähäksi aikaa ja hain vielä nakin omalta autolta. Aika yhteensä jotain 3min.

Tässä välissä Konna sai treenata ja Pepe pääsi autoon makoilemaan.
Sit tokalla yrittämällä Pepe olikin jo paljon skarpimpi! Heitin palloa kerran kentältä poispäin ja seurautin kentälle. Kävi liian kuumana: pomputti ja vinkui ja edisti ja poikitti..... :D No heitin palloa vielä pari kertaa kentällä. Sit kokeilin pätkän seuraamista ja oli jo hyvä!
Joo, eli en voi ottaa koiraa vaan autosta ja sit hetisuoraa kentälle! Ei vaan passaa! Sen täytyy saada hengailla ja nähdä missä ollaan :)

Tiia liikkuroi meille ALO seuraamisen, liikkeestä maahanmenon ja liikkeestä seisomisen sekä loppuun vielä luoksetulon. Seukut oli hienot!! Maahanmeno nopee ja palkkasin melkein  heti. Seisominen oli vähän ehkä hidas (=ei pysähtynyt seinään niinkun yleensä tekee, stopin jälkeen kuitenkin pysyi eikä valunut). Tämän liikkeen tein loppuun asti. Sit vielä yksi seisominen missä palkkasin heti pysähdyksen jälkeen. Hieno! Luoksetulossa juoksi korvat pystyssä ja hieman mateli ja lopussa tönäisi mua kun tuli sivulle. Ihan perus luoksari. Matka on niin lyhyt alokkaan luoksetulossa että olen kyllä tyytyväinen tohon vauhtiin. Toki voisin tehdä enemmän vauhtiluoksareita. :)

Sit kierrettiin vielä tolppaa ja tehtiin luoksarin stoppeja ja jutskattiin Tiian kanssa ja Perde makas HILJAA ja RAUHALLISESTI vieressä. Se on kyllä ihan eri koira nykyään. Jos se esim lähtee tutkailemaan jotain ihmeellistä vaikkapa ruutunauhaa ja merkkejä, se tulee käskystä takaisin, kun aina ennen se otti hatkat eikä antanut ollenkaan kiinni jos se jotain kiinnostavaa löysi :) Oon niin iloinen, me ollaan jo voiton puolella! Pepe<3

Ei kommentteja: