maanantai 8. elokuuta 2011

Pentu-puuhastelua

Päivät menee salamana ohi, toissapäivänä pentu tuli ja tuntuu kuin siitä olisi mennyt vasta muutama hassu tunti. Niin kivaa meillä on ollut :)

Ensimmäinen yö oli uskomattoman rauhallinen: vein pennun ulos ennen nukkumaanmenoa muttei suostunut tekemään mitään. Leikittiin siinä niin kauan kunnes penneli väsähti ja mentiin yöpuulle. Olen siirtänyt meidän sängyn seinää vasten niin, että nukun itse reunalla jolloin voin valvoa ettei penne tipahda yöllä. On se nyt vielä niin hauskaa kun Tuisku ja pienenpieni Pepelaku nukkuvat vieressä mutta mitäs sitten kun Pepestä kasvaa hurja aikuinen peeki ja sitten vielä poikaystävä palaa intistä...? :D
Noh, pentu nukkui todella sikeästi ja herätyskello soi 6ta jolloin kaappasin pennun syliini ja samalla koitin pukea toisella kädellä vaatteet päälleni. Menin siis puolialastomana ulos ja penne teki molemmat tarpeensa!! Olen niin ylpeä pienestä mustastani! Sitten pieni leikkituokio rätillä, sitten aamupala pennulle ja takaisin pehkuun. Herätys soi seuraavan kerran 8ta johon asti pentu nukkui sikeästi vieressäni. Käytin molemmat koirat samaan aikaan ja nou propleem, tosin penne ei tehnyt kuin pissan vaikka kuinka seisoimme pihalla. Sisälle tultuamme, kun aloin keittämään kaffetta, se väänsi tortut eteiseen paperille. Siivosin mukisematta ja jatkoimme aamun viettoa. Pentu on kovin energinen kovin usein ja kyllä näyttää sen kaikin tavoin :) Vinkuu vinkuu ja VINKUU jos ei saa huomiota. Ei vaan pidä kiinnittää huomiota pentuun kun se vinkuu.. Leikkiä ja aktiviteetta saa kyllä kylliksi. Yleensä juuri ennen nukahtamista alkaa ininä ja juuri kun on herännyt.

Pepe muuten suuttui siitä, kun annoin sille aamiaisen turvotettuna! Maistoi, sylkäisi lattialle, peruutti ja istahti nyreän näköisenä. Tuisku sai jämät ja penne uuden kulhollisen aamiaista :)

Puoliltapäivin kävelimme pennen kanssa keskustan toiselle puolelle (kannoin sitä) katsomaan aksa-treenejä. Paikalla oli hurjia isoja koiria joille aluksi sanottiin "pöff" jonka jälkeen niitä mentiin mielistelemään korvat niskassa ja häntä koipien välissä heiluen ja kieli lipoen.. Ihmisiä ei ujosta yhtään: aina kun näkee ihmisen, tunkee mielistellen syliin/jalkoihin rapsutettavaksi. Sain taas olla ylpeä mamma :)

Kaupunkilenkki tehtiin päivällä. Kierrettiin pari korttelia ihan keskustassa niin että penne sai ihan itse kävellä. Pysähtelyjä tuli matkan aikana ainakin sata, tottakai kun on niin paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä. Heti alkuun kulman takaa käveli iso pelottava täti jolle sanottiin "pöff" ja sitten juostiin päätäpahkaa mielistelemään ja siliteltäväksi. Sitten tultiin kadulle missä kulki paljon autoja. Ne ei pelottanut kuin ihan vähän :) Siitä seuraava katu oli ns pääkatu missä oli paljon ihmisiä ja ohi ajoi 2 pyöräilijää. Aika söpön näköistä kun penne katsoa toljottaa jotain ihan uutta ja jännää niin keskittyneesti että pitää oikein pysähtyä ja pää kääntyilee mukana! Sitten oli vuorossa tien ylitys. Otin pennen siksi aikaa syliini. Mentiin parkkipaikalle missä oli paljon autoja parkissa ja siellä ohi meni auto ihan meidän vierestä. Betoniporsaat, joita oli rivissä ainakin 5, olivat tooosi pelottavia: jäkitti niiden kohdalla. Menin sitten itse jokaisen betoniporsaan luokse ja taputin sitä niin että penne uskaltautui tulla haistamaan ja näin ollen sai paljon kehuja. Ei ne sitten loppujen lopuksi olleetkaan ihan niin pelottavia :) Kotiin mentäessä vastaan tuli 12 vuotias grotsku omistajansa kanssa. Vanhus oli todella rauhallinen eikä jaksanut välittää pennestä. Jäätiin grotskun omistajan kanssa juttelemaan ja penne sai rapsutuksia. Ei pelännyt paljoa, vähän vain, ja lopulta kuitenkin voitti pelkonsa hyvi ja sai kehuja!

Kävimme Tuiskun kanssa cittarissa ihan kaksisteen kun pentu oli juuri nukahtanut leikin päätteeksi. Viivyimme puolisen tuntia ja kun tulimme takaisin oli käytävällä hiljaista. Mentiin sisään niin siinä penne nukkui edelleen samassa asennossa :)

Viime yönä penne oli jossain välissä mennyt sängystä alas ja heräsin siihen että se vinkuu kun ei pääse hyppäämään itse sänkyyn. Kello oli vasta puoli neljä. Kuudelta kun nousin, oli pissat ja kakat paperilla... Täytyy antaa viimeinen iltasapuska siis vähän aikaisemmin ettei tule yöllä hätää.

Tänään käytiin ajelulla. Pentu oli yksin häkissä ja huusi kuin syötävä mutta kun en huomioinut mitenkään niin aikansa huudettuaan oli hiljaa. (korvatulpat mukaan seuraavalla kertaa!)

Illalla tottisteltiin nurmikolla iltaruualla: Imutusseuruuta, istumista, ja sivulletuloa sekä vähän eteen istumista. Imutuksessa tulee tosi hyvin mukana ja istuu pysähdyksessä. Täytyy vaan pitää huoli siitä että käsi on tarpeeksi takana ja koira menee suorassa eikä paina jalkaa. Tein muutamia täykkäreitäkin ja peppu meni ihanasti mukana kun vähän namilla ohjasi :) Istumista me tehdään sillai, että se pomppaa vähän taakse samalla, ettei myöhemmin liikkeessä tule edistämistä.. Sivulle laitoin tulemaan edestä kiepsahtamalla ja tuli hyvin, mutta todnäk myöhemmin tekee sen seläntakaa kiertämällä.. Eteen istumisessa se tuli ihanan ripeästi eikä pomppinut, mutta istui lähes joka kerta vinoon. jätetäänkin tämä muhimaan myöhemmälle. Muistelin että Tuiskulle opetin tämän vasta sen ollessa 3-4kk. Ehkä se auttaa että penne on vähän isompi ja sen liikkeitä on silloin helpompi hallita, kun nyt sen kordinaatio on hiukan heikohko vielä ja se horjahtelee :)

Sitten taas lähdettiin pienelle keskustavisiitille. Sen mielestä se on tylsää puuhaa ja rojahtaa aina välillä maahan, mutta pienellä houkuttelulla sen saa taas mukaan. Porukka ihmisiä kulki ohi ja yksi alkoi puhua pennelle. Pepe sitten siitä vallan innostui ja remmi kireänä pyski ihmisten luo kun ne kävelivät poispäin. Sain onneksi houkuteltua remmissä riekkuvan pennun takaisin luo ja matka jatkui :)

On meinaan sisällä hirmu vaikeaa kun pitää pitkälahkeisia housuja :D Täytyy aina olla lelu hollilla että voi vaihtaa sen puntin repimisen johonkin kivempaan

Ollaan leikitty joka päivä rätillä ja köysilelulla. Pepelaku on IHANA!! Aina kun se on saanut voittaa, se tuo lelun takaisin mulle. Silitän sitä ja kehun ja alamme taas leikkiä<3

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Voi elämä, kun sulla riittää energiaa. :D Ekoina päivinä käyttäny penneä vaikka ja missä.

Tuletko pennun kanssa SM:iä katsomaan lauantaina? Olisi hauska nähdä!

sohvi kirjoitti...

Suunnitelmissa oli tulla mutta voipi olla ettei mulla oo autoa sillon :( Mutta saas nähä vielä, ois tosiaan kiva nähdä :)

Anni kirjoitti...

Voi Sohvi, tätä on kyllä mukava lukea. Sä panostat hirveesti pentuun, hienoo!! :) Onneks sä sait sen, pikku pepe<3

sohvi kirjoitti...

Mulla tulee ihan Tuiskun pentu ajat mieleen kun saa alkaa rakentaa kaikkea uudestaan :) <3