keskiviikko 13. lokakuuta 2010

alo -alkeita evl -edistystä

Viimepäivien aksasepustuksia odotellessa täytyy vähän kertoa tokotuksista..

Erppanen onkin osoittautunut varsin eteväksi tottistelijaksi. Tosin noin "kovaääninen persoona" tuskin koskaan ylempiin luokkiin yltää mutta sinne me ei tähdätäkkään. Kivaa on ainakin. Edi osaa seuraamisen sikahyvin, eilen tehtiin Veeran liikkuroimana AVO-mainen seuruu ja nou propleem! Tosin eilen aamulla mietin miksi vasen jalka on polven kohdalta kipeä, no se selvisi aamun treeneissä kun poika painaa "aika" kovaa. Liikkeestä perusasento opittiin lauantaina ja eilen opetin sille täykkärin toiseen suuntaan eli seläntakaa. Luoksetulo alokkaan malliin menee tosi mageesti. Enään on hyppy ja jäävät mitkä pitäisi opettaa ja erityisesti häiriötä!! Olen tehnyt 2-5min paikkamakuita toko ja bh tyyliin ILMAN häiriötä. Häiriöt on ollut viereisellä tiellä kulkevat ihmiset jne mutta eilen tehtiin ekaa kertaa toisen koiran kanssa paikkamakuu 1min. Hienosti ja HILJAA poitsu pysy. Vitsit että olin ilonen. Tehtiin lisäksi kontaktitreeniä Rekun tokoillessa samalla kentällä. Lihapullan avulla se toimikin :) Edi on ihanan innokas tekemään! Sen kanssa on jopa joskus kivempi tokoilla kun Tuiskun kanssa. Eikä se hätkähdä kovempiakaan otteita :D

Tuiskun kanssa ollaan keskitytty ruutu + merkki hommaan! Ja huomaan että tajuaa koko jutun. Olen laittanut merkkiä ja ruutua eri matkoilla samaan aikaan kentälle ja sanonut milloin mistäkn kohtaa "ruutuun" tai "merkki" niin hoksaa ja juoksee käskettyyn kohtaan. Lauantaina tehtiinkin hienonnäköinen liike kun lähetin sen suoraviivaisesti merkin ja ruudun linjalta ensin merkki ja sitten ruutuun. Aika magee!

Eilen tehtiin ohjatun suuntia. Oikeastaan käsky ei ole niin välttämätön kun se katsoo aika tarkkaan käsimerkkejä ja ottaa niistä suunnan. Kyllä tästä jo pikkuhiljaa pääsee etenemään noutoihin asti kun vielä vähän jaksaa vahvistaa. Tosin meillä on edelleenkin noudot niin hitaita ja haluttomia että se pitäisi saada ensin niistä innostumaan.

Juu ja kaket pitää ottaa työn alle. Nyt kun on vielä hyvin aikaa ennen alkuvuoden kokeita. Sitten se vaan jää vituttamaan kun kakeista lähtee pisteitä pelkän treenaamattomuuden takia!! Neljä vaihtoa treeniin!!!

Eilen kokeilin luoksarin pysäytystä rantahiekalla ja oli muuten hyvä idea koska syvällä hiekalla se stoppaa paremmin kun hiekkakentällä :)

Liikkeestä seisominen alkaa sujua mutta maahanmeno on ongelma. Se on jo ihan nopee mutta edelleenkin se hyppää joko sivuun tai eteen. Olisko ratkaisu siinä että palkkaisin pallon sijaan namilla? :D Oon ääliö!!

Ei kommentteja: