torstai 12. tammikuuta 2012

Viikkokatsaus

Nyt yritän viikottain päivitellä blogiin meidän treenejä. Pukkaa taas niin paljon kaikenlaista uutta ettei muuten meinaa blogi pysyä perässä.

Viikonloppuna alkaa onneksi yhteiset toko ja tottis treenit. Päästään treenaamaan häiriössä. Meille olisi nyt erityisen tärkeää päästä säännöllisesti treenaamaan häiriötä ja luoksepäästävyyttä. Ne tulee todennäköisesti olemaan meille ne haasteellisimmat jutut ennen kuin kokeeseen joskus päästään! Pepe kun rakastaa kaikkia ihmisiä niin suunnattomasti että luoksepäästävyydessä se haluaisi "rakastella" kaikki ihmiset x)

Kapulan pitoa ollaan treenattu nyt vähintään 2 kertaa päivässä. Olen laittanut pepen eteeni istumaan ja käskyllä "tuo" se ottaa jo kapulan itse ja sitten painan sen leukoja kovemmin kiinni. Jos mälvää niin sanon "ei"! Se paineistuu ihan kamalasti istuessaan mun edessä ja piipittelee. Ei hyvä! Pelkään että käy niinkun Tuiskun kanssa aikoinaan että se alkaa paineistua edessä istumisesta ja noudosta tulee hidas ja haluton sen takia. Hermostun itse ihan liian helposti heti jos joku asia ei onnistu niin mun on pakko skarpata itseäni tässä kovasti!!! Koiralle iso kiitos ja ruokapalkka kun onnaa ja jos ei niin sit vaan rennosti uusi yritys.
Tänään otettiin pitoa muutaman kerran ja kun piti lujasti niin kosketin kapulaa - ei hellittänyt otetta joten palkkasin. Sitten seuraavaksi kun piti kovasti kiinni, vedin vähän laipoista ja siitä taas palkka kun ote piti hyvin. JES! Ei olla treenattu pitoa kun vasta muutama päivä joten en voi vaatia koiranpennulta mitään nopeaa edistymistä tämän asian kanssa. Mun ongelma on se, että heti kun se pitää hyvin, niin haluaisin jo ottaa askeleen taaksepäin ja pyytää sitä tuomaan kapula mulle eteen. Ei näin Sohvi!! Se tiputti kapulan samantien ja mulla meni hermo ja lopetin treenin siihen. Menin keittiöön rauhoittumaan ja sitten muutama kiva pito harjoitus. Hyvin meni ja just ja just maltoin jättää treenin siihen! Nyt ollaan hyvällä mallilla pidon (otteen) kanssa joten ei parane hoppuilla.

Seuraamista ollaan treenattu joka päivä. Ei enään hypi niinkuin muutama päivä sitten kuvatulla videolla näkyi. Aloin vain yksinkertaisesti kieltämään hyppimisestä seuraamisessa. Muutenhan se saa hyppiä patukan perään kun palkkaan sen. Täyskäännöksissä ei myöskään enää hypi ja käyttää jo peppuaankin ihan kivasti. Käännös oikealle ja vasemmalle (90 astetta) onnistuu myös hyvin.

Jäävä seisominen pitäisi aloittaa mutta ei hoppua. Noutaminen vie multa kaikki ajatukset tällä hetkellä :D

Luoksetulon eteenistumista ollaan otettu seinän vieressä ettei pääse peppu kääntymään. Hoksaa jo jujun mutta ilman seinää peppu kääntyy hieman vinoon vasemmalle (sivulle).

Ei kommentteja: