keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pepperooni

Tiivistetty vuodatus.. ;)

Ostin tänään eteiseen (pepen valtakuntaan) maton. Toi kakara on ollut kohta 3 viikkoo tekemättä sisälle. Jopa työpäivän ajan jolloin matkoineen mulla menee 9 tuntia. Nyt kun tänne näin kirjoitan, kehuvasti Pepestä, se kusee ja paskoo huomenna maton piloille ;)

Sunnuntaina oltiin taasen hakuilemassa ja viimekerran hömpänpömppään verrattuna toi pentunen teki töitä. Ja hei, se ekaa kertaa työskenteli itse. Koutsi sanoi mulle että kutsu se takaisin, kun pepe harhaili väärään suuntaan kun ukko oli edempänä. En kutsunut kun huomasin että pentu työskentelee ihan itse, eikä edes hei jäljestänyt. Hyvä etten kutsunut, meinaan pepe löysi ukon (oli pelkkä ääni) ja se haki hajun ilmasta! JES! Kerran se pysähtyi sekunniksi ja katsoi mua, mutta jatkoi sitten ihan itsenäisesti!

Tuulitreenikin tehtiin mutta pepe haki jäljestä. Meitä ennen oli ollut yksi koira samassa paikassa.

Pepe sai taas hakea vieraita maalimiehiä joita se tietty rakasti koko sydämmestään, niinkuin olisi aina tuntenut.. Viimeisenä oli kuitenkin Helena jota pepe rakastaa hirmuisesti. Otettiin se peurana ja lähetyskäskyn saatuaan pentu lähti sähäkästi keskilinjalta. Sehän tietää jo mitä "ukko" tarkottaa ;) Ehti juosta melko pitkään, ainakin 40m ennenkuin "peura" lähti liikkeelle. Palkkana patukka jolla se sai rällästää hetkenaikaa ihmisten joukossa ihan rauhassa ja se tarjoili sitä kokoajan kaikille :) Ihana pepe. Olen saanut kuulla monesti jo hakuporukassamme, että mulla on ihan helvetin lupaava pentu :) kyllä siitä vielä hakuhaukku tulee!

Sitten tokon pariin: Olen saanut pidätellä hermojani ihan kunnolla ton jästipään kanssa. Tuntuu että sillä ei ole miellyttämishalua OLLENKAAN! Se tekee vain ja ainoastaan ne asiat, joista on sille itselleen välittömästi jotain hyötyä. Siis vaikka se osaisikin jonkun asian, ei se sitä lähde tarjoamaan vaan palkan on oltava saatavilla heti. Nyt se on tuossa vuorokauden verran "nälkiintynyt" kun ei suostu tulemaan sivulle ilman, että kädessä on nami (huom ei tarvitse mitään ohjausapua, mutta ilman namia ei muka osaa). Noh, äsken treenasin ja vihdoinkin se tajusi tulla sivulle (ja suoraan eikä poikittain) ja sai ruokaa. Kohta otan uudestaan ja toivon että se nyt vihdoin tämän suostuisi tekemään vähemmällä avulla. Harmittaa kun se ei mitään tarjoa! Seuraava projekti onkin sitten seuraaminen :( Otan koko talveksi treeniin vain sivulletulon ja seuraamisen. Ennenkuin ne sujuu, ei stressata muista liikkeistä ollenkaan. En pidä tokoa/tottista hyvännäköisenä jos seuraaminen on halutonta ja löysää. Vaikka muut liikkeet olisivatkin ihan priimoja, seuraamisen löysyys pilaa kokonaisuuden. Seuraamisen pitää olla tahdikasta, vietikästä ja samalla hallittua ;)

Ja sit se että se vinkuu ja haukahtelee kun me tokoillaan. Vaikka itse pyrin pysymään jopa passiivisena. Saa nähdä saanko tosta tokokoiraa ollenkaan vaikka niin piti :( Tyhmää kun tokossa ei saa huutaa :D

Ei kommentteja: