perjantai 29. tammikuuta 2010

Vihdoinkin

Vihdinkin sain netin kotiin ja voin taas alkaa päivittelemään treeniblogia. Tuisku aloitti odottamatta juoksun 27.1 joten saatetaan siis päästä 24.4 tokokokeeseen täällä Porvoossa, mikä oliskin aika jees kun noita kokeita ei näy olevan muulloin taas lähimainkaan, ja ilman autoa on mahdoton lähteä kauemmas. Ja nyt kun tässä ihan keskustassa asutaan, niin koepaikalle on vajaa 2km kävelymatka. :)

Treenattu ollaan, eikä pakkaset paljon haittaa. Tosin nyt ollaan jouduttu treenaamaan sisällä nää pari päivää kun pakkanen on noussut yli 20 asteen ja Tuisku on tiputtanut ihan kaikki karvansa eikä ulos voi mennä ilman kahta takkia koirakaan. Sisällä siis kaukoja, istu-seiso vaihtoja lähinnä, niin ettei takajalat liikkuis, ja nopeusmaahanmenoja. Aika salamana menee kun palkkana kupillinen ruokaa ;) Välillä tulee pieni haukahduskin samalla kun hyppää maahan. Sisällä kapulanpitoa (tunnarilla, ohjatulla ja metallisella). Käskyllä "pidä" laitetaan kapula koiran suuhun ja samalla painetaan sen leuat kiinni. Jos alkaa purra, jyystää tai tiputtaa kapulan, tiukka ”ei” ja uudelleen suuhun käskyllä ”pidä”. Tällä oon saanut sille parempaa otetta noudoissa, ei olla otettu ollenkaan kokonaisia noutoja. Vauhtinoutoja kylläkin, eli kapula ja pallo :) Toimii hienosti ja KOVAA! Eli siinä se saa tiputtaa kapulan kun pallo lentää. Luovutusasentoa sit erikseen.

Ruutua periaatteella: koiralle tehdään selväksi näyttämällä, missä on oikea paikka ruudussa. Eli näin ollen annetaan KOIRALLE vastuu siitä, missä on oikea paikka. Lähetetään läheltä, jotta voidaan kontrolloida tilannetta. Esim. jos koira ei löydä ruutua näytöistä huolimatta, se yksinkertaisesti viedään sinne ja näytetään ”hei, tässä on ruutu, RUUTU!” (toistetaan sanaa ruutu).

Toi tapa on ihme kyllä auttanut ja näin ollen en käytä kosketusalustaa enään. Vauhti on kunnossa. Nyt vaan häiriötreeniä ja niitä ylimääräisiä tötsiä kentälle. Ei sekoita ruututötsiä enää merkkiin (otti ennen ruudun etutötsät merkkeinä, jos ei ollut kosketusalustaa). Jos Tuisku ei ekalla mene oikealle paikalle (jää joskus liian eteen, etutötsien väliin) korjaa nopeasti itse oikeaan paikkaan kun en reagoi mitenkään.:)

Ei kommentteja: